Baltijos šalių, Lenkijos parlamentų komitetai ragina nutraukti smurtą Baltarusijoje

Lietuvos, Latvijos, Estijos bei Lenkijos parlamentų užsienio reikalų komitetų vadovai priėmė bendrą pareiškimą ragindami nutraukti smurtą prieš protestuotojus Baltarusijoje ir žmonių persekiojimą.

Komitetų pirmininkai teigia, kad dialogas ir reformos prisidės prie Baltarusijos plėtros ir pagerins Baltarusijos santykius su regiono valstybėmis bei visa Europos Sąjunga, pranešė Seimo Ryšių su visuomene skyrius.

„Įvykiai Baltarusijoje rodo, kad ši šalis yra pasiruošusi demokratijos permainoms, kurias mėginama slopinti naudojant jėgą ir vykdant represijas. Esame suinteresuoti, kad demokratiniai pasikeitimai, kurių trokšta ir reikalauja Baltarusijos piliečiai, vyktų taikiai, todėl raginame pradėti tikrą socialinį dialogą“, – pranešime cituojamas Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Juozas Bernatonis.

Trečiadienį Seime du parlamentiniai komitetai, Nacionalinio saugumo ir gynybos bei Užsienio reikalų, planuoja aptarti situaciją po prezidento rinkimų Baltarusijoje.

Baltarusijos valdžia pirmadienį paskelbė, kad prezidentas Aliaksandras Lukašenka rinkimuose surinko 80 proc. balsų ir buvo perrinktas dar vienai kadencijai. Baltarusijoje netrukus kilo protesto akcijos prieš rinkimų rezultatų klastojimą. Opozicijos kandidatė rinkimuose Sviatlana Cichanouskaja antradienį iš Baltarusijos atvyko į Lietuvą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
kas vykd o visa kirsinima priesneutralia sali ar dar nepamirsot veidmainisku grauzinienes kalbu. ir biciuliavimosi su porosenka juk ir dabar toks toki remia tai uzsilikusiu komunisteliu ir visokiu komsorgu taktika bendrauti su tokiais paci/ais veidmainiais ir vykdyt kirsini/mus ne tik tarp zmoniu bet ir tautu kad itiktu ponui globalistui kuris L gerai moka uz visas nieksybes neatmetant vyruso?...

apsaugok Dieve

apsaugok Dieve portretas
Jau kas kas, bet lenkai bent jau patylėtų. Jie Ukrainoje buvo taikos tarpininkais , - ir kas dabar su Ukraina?

AŠ Manau

AŠ Manau portretas
Jus visus čia komentuojančius ir reiškiančius nuomonę ,kad Lukošenka teisus.Surinktu jus visus ir įsiusti pas Lukošenką ar i Sibirą.Ten jums vieta.Per daug jau jūsų čia priviso.Bet iš mūsų Lietuvos nebėgate ten,
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių