Partijų reitingai: lyderiauja konservatoriai, „valstiečiai“ – antri

Naujausios visuomenės apklausos rodo, kad Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) reitingų lentelėje grįžo į antrąją vietą.

Naujienų portalo delfi.lt užsakymu visuomenės nuomonės tyrimų bendrovės „Spinter tyrimai“ sausio 20-28 dienomis atliktų apklausų duomenimis, valdančiųjų „valstiečių“ reitingas lapkritį buvo 7,5 proc., o sausį – 9,8 procento. Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) tuo metu atsidūrė trečioje vietoje. LSDP reitingas lapkritį buvo 8 proc., o sausį – 7,7 procentai.

Pirmoje reitingų lentelės vietoje išlieka opozicinė Tėvynės sąjunga–Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD), už juos lapkritį būtų balsavę 19,1 proc., o sausį – 18,1 proc. respondentų.

Ketvirta liko Darbo partija, už kurią sausį būtų balsavę 6,7 proc., o lapkritį – 7,2 proc. apklaustųjų. Į Seimą taip pat būtų patekęs Liberalų sąjūdis, už kurį sausį būtų balsavę 6,2 proc., o lapkritį – 6,6 proc. respondentų.

Kaip skelbia portalas delfi.lt, 5 proc. patekimo į Seimą barjero būtų nepraėjusi Laisvės partija, už kurią sausį būtų balsavę 3,9 proc., o lapkritį – 3,4 proc. respondentų. Už partiją Tvarka ir teisingumas sausį būtų balsavę 3,3 proc., o lapkritį – 3,1 proc. apklaustųjų. Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) reitingas sausį buvo 3 proc., lapkritį – 3,3 procento. Už Lietuvos centro partiją „Gerovės Lietuva“ ir Lietuvos laisvės sąjungą sausį būtų balsavę po 2,5 proc. apklaustųjų. Lapkritį šių partijų palaikymas siekė – atitinkamai 2,7 ir 2,3 procento. Lietuvos socialdemokratų darbo partiją sausį palaikė 2 proc., lapkritį – 1,5 proc. respondentų. Dar 2,2 proc. apklaustųjų sausį būtų balsavę už kitą partiją.

14,8 proc. apklaustųjų sausį būtų nebalsavę Seimo rinkimuose, o 17,3 proc. – nežinojo, už ką balsuotų arba neatsakė.

Apklausa buvo atliekama standartizuoto interviu metodu. Kombinuotas tyrimo metodas: 60 proc. – tiesioginės paklausos būdu face-to-face, 40 proc. – internetu. Tyrimo metu buvo apklausta 1015 respondentų. Tyrimo rezultatų paklaida – 3,1 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Herkus

Herkus portretas
Keturis metus valdantieji dirbo. Jie stengêsi. Tai mačiau ne tik aš. Bet visi matêm kaip jiems buvo sunku, nes nuolatos į alkūnes įsikibęs laikėsi KAS NORS. Matėm, kaip trukdė priimti normalius pasiúlymus. Ir vis tiek daug kas pagerėjo. Kad pamatytume dar daugiau jiems reikia daugiau laiko ir mažiau trukdančių rimtai dirbti. Nagi, duokim jiems dar keturis metus. Kiti turėjo po kelias kadensijas, o ko šitiems dar nepadirbėjus. Tegu dirba. Man jie visai patiko, palyginus su kitais. Ne isterikai, ramūs, mandagūs, net tada, kai koks durnelis isteriškai atakuoja. Turim laiko pagalvoti ir velniop tuos "reitingus".

Petras tikrai

Petras tikrai portretas
Konservatoriai tiesiog kaifuoja tyčiojasi kiek tik begali iš visos Lietuvos žmonių. Ateis rinkimai ir nepadės jiems jokie reitingai kurie yra nuolat išpučiami ...

onute

onute portretas
IŠSIŠIEPES TAS DURNELIS GABRYS IKI AUSU LAIMYNGAS KAD TURI TOKI IŠTIKIMA GAIDI O KAIP TAUTA GABRY NEDOMINA
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių