Permainos Seimo kanceliarijoje: naikinama vicekanclerio pareigybė

Seimo valdyba patvirtino parlamento kanceliarijos pertvarką – ją įgyvendinus mažės vadovų, bus naikinama Seimo vicekanclerio pareigybė.

Seimo valdyba kanclerės pavaduotojui Antanui Dimaičiui yra pareiškusi nepasitikėjimą ir ragina trauktis iš pareigų, tačiau atleisti jo negali dėl vis pratęsiamo nedarbingumo.

Seimo kanceliarijoje naikinami du skyriai, juos integruojant į kitus padalinius, reformuojamas Komisijų sekretoriatas.

Seimo vicepirmininkas „valstietis“ Arvydas Nekrošius sako, kad atleidimo lapelius gaus visi reorganizuojamų padalinių darbuotojai, tačiau jie bus perkeliami į kitus skyrius.

Pasak A. Nekrošiaus, naikinamų skyrių vadovams tikriausiai irgi bus pasiūlytos kitos pareigos.

Teisės departamente bus atsisakyta Europos Sąjungos ir tarptautinės teisės skyriaus, jo funkcijas integruojant į kitų skyrių darbą.

Atleidimo lapelius visi gaus, bet pagal įstatymą jiems bus pasiūlytos kitos pareigybės, tad jie struktūriškai bus perkelti į kitus skyrius.

Veiklos administravimo departamente Turto valdymo skyrius yra prijungiamas prie Paslaugų ir materialinio aprūpinimo skyriaus.

Komisijų sekretoriate keisis komisijas aptarnaujančių patarėjų pavaldumas, t. y. jie bus tiesiogiai pavaldūs Seimo kancleriui. Anot A. Nekrošiaus, taip pat komisijas aptarnaujantys patarėjai labiau specializuotis konkrečiai jiems priskirtose srityse.

„Dėl tam tikrų pareigybių sprendimai nusikelia, nes pagal Darbo kodeksą reikia išlaikyti terminus. Seimo vicekanclerio etatui panaikinti mes turėsime iki gruodžio 28 dienos laiko, Komisijų sekretoriatui ir ES teisės skyrius iki spalio 26 dienos, Turto valdymo skyrus iš esmės gali būti reorganizuojamas jau nuo rugpjūčio 14 dienos“, – BNS sakė A. Nekrošius.

„Atleidimo lapelius visi gaus, bet pagal įstatymą jiems bus pasiūlytos kitos pareigybės, tad jie struktūriškai bus perkelti į kitus skyrius. Pavyzdžiui, panaikinus turto valdymo skyrių ten esantys du darbuotojai bus perkelti į paslaugų skyrių“, – teigė pavaduotojas.

Klausiamas, ar kitos pareigos bus pasiūlytos naikinamų skyrių vadovams, A. Nekrošius sakė: „Skyrių vadovams bus, ko gero, pasiūlytos kažkokios pareigos, su jais dar bus atskirai kalbama“.

Komisijų sekretoriatas naikinamas, nauja struktūra bus tiesiogiai pavaldi kancleriui.

„Komisijų sekretoriatas pasinaikina iš struktūros padalinių, bet jis kaip toks išlieka ir bus priskirtas pavaldume tiesiogiai kancleriui. Funkcijos išlieka tos pačios, bet viduje šiek tiek pasikeis, nes bus profiliuojama pagal tam tikras veiklas. Iš esmės dabar sekretoriato darbuotojai dirbdavo labai plačiai, įvairiose komisijose, dabar jie turės savo sritis pagal tematikas, visą laiką žinos, kad jis dirba tose temose“, – aiškino A. Nekrošius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių