Plintant virusui G. Nausėda žada paramą Lietuvoje dislokuotam NATO batalionui

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį pažadėjo, kad Lietuva suteiks visą reikiamą pagalbą šalyje dislokuotam NATO batalionui, kur užfiksuota per 20 koronaviruso atvejų.

„Net ir siaučiant koronaviruso pandemijai, privalome šalia savęs matyti artimiausius savo partnerius, kurie mus įgalina atremti bet kokias išorines grėsmes. Perdaviau šią žinią Lietuvoje dislokuotos NATO priešakinių pajėgų kovinės grupės vadovybei“, – feisbuke parašė prezidentas.

„Esame pasirengę suteikti visą būtiną pagalbą Aljanso kariams, kurie šiuo metu atlieka tarnybą Lietuvoje ir kurių veiklai atsiliepė užfiksuoti COVID-19 atvejai“, – pridūrė G. Nausėda.

„Kada, jei ne dabar, šiems vyrams galime parodyti, kad esame greta ir neliksime abejingi. Juk NATO šalių gebėjimas kolektyviai spręsti kylančias problemas yra mūsų šalies saugumo skydas“, – teigia šalies vadovas.

Lietuvoje dislokuotame NATO batalione iki ketvirtadienio vakaro patvirtinti 24 naujojo koronaviruso atvejai.

NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinė grupė Lietuvoje dislokuota 2017 metų vasarį, reaguojant į Rusijos agresiją Ukrainoje ir karinį aktyvumą regione. Batalionui Lietuvoje vadovauja Vokietija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nordland

nordland portretas
pigus piaras. jiems pagalbos reikia maziausiai is visu, nes yra kas tuo rupinasi, o lietuvoje yra tikrai daug tokiu, kam paramos truksta.

TAŠKAS

TAŠKAS portretas
Komentuokit be keiksmų ir įžeidinėjimų...baisu skaityti - "AUSYS RAITOSI""...

.

. portretas
Nesiputokit. Padeda pagrindiniams savo mecenatams.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių