Premjeras apie R. Masiulio liudijimą VTEK: aš nesiskundžiau ir neverkiau

Premjeras Saulius Skvernelis patvirtino kalbėjęs su buvusiu susisiekimo ministru Roku Masiuliu apie kelio prie savo namų situaciją, bet tikina savo šeimos patirtį tik naudojęs kaip pavyzdį, o ne konkretų prašymą.

Reaguodamas į paskelbtą R. Masiulio liudijimą Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai (VTEK), interviu TV3 televizijai ketvirtadienį jis tvirtino, jog apie tai greičiausiai kalbėta viename iš susitikimų per neformalius ministrų pietus, dalyvaujant ir Lietuvos automobilių kelių direkcijos atstovams.

„Neformaliuose pokalbiuose, ypatingai Vyriausybės pietų metu – jie būna įvairūs, taikome juos dažniausiai tuos pavyzdžius. Vienas iš susitikimų, kuris buvo dalyvaujant ir, galbūt, Kelių direkcijai, kalbant apskritai (pakankamai seniai tai buvo), apie paties požiūrio į žvyrkelių asfaltavimo pakeitimą, kad būtų galima padaryti už tuos pačius pinigus tris kartus daugiau, daryti tą vadinamą dvigubo asfaltavimo metodą, peržiūrėti standartus, nes kai kuriais atvejais jie visiškai nelogiški – dėl pločio ir viso kito“, – teigė S. Skvernelis.

„Tokie pokalbiai buvo, bet tikrai, aš nesiskundžiau, neverkiau, o ponui Masiuliui, kaip giliai tikinčiam žmogui, reikėtų, matyt, tuos dešimt Dievo įstatymų prisiminti“, – kalbėjo premjeras.

VTEK, pusmetį tyrusi Vyriausybės lėšų skyrimo keliui šalia premjero namų asfaltuoti aplinkybes, konstatavo neturinti pakankamai duomenų, jog premjeras galėjo žinoti apie konkrečiai jo gatvei skiriamus pinigus ir taip supainioti interesus.

Kaip rašoma ketvirtadienį paskelbtame VTEK sprendime, R. Masiulis komisijai liudijo, kad į jį asmeniškai niekas nesikreipė specifiškai skirti lėšas Upės gatvei, bet diskusija apie šią gatvę pokalbių su premjeru S. Skverneliu metu buvo kilusi ne kartą.

Anot R. Masiulio, tuose pokalbiuose premjeras pažymėdavo, kad transporto sąlygos gatvėje yra prastos, genda automobiliai, minėjo, kad žmonos automobilio pakaba „subyrėjo“ per porą metų, o Vadovybės apsaugos departamentas skundžiasi dulkėtumu.

R. Masiulio teigimu, premjeras jo teiravosi „dėl galimų techninių sprendimų asfaltuojant tokio tipo gatves, klausė, ar yra pigesnio asfalto, kuris galėtų būti paklotas tokiose neintensyviose gatvėse, teiravosi, ar kelio plotis galėtų būti siaurinamas, taip taupant projekto kaštus“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Idomu pasidare

Idomu pasidare portretas
Kodel niekas nesiaiskina kokia proga buvo tiesiami/remontuojami keliai salia liberalu, konsrvatoriu ar socdemu politiku ir ju giminiu bei imoniu pastatu?

Kad tauta neverktų

Kad tauta  neverktų portretas
Taip ir nesuprantama,kodėl tas užrašas prie Skvernelio valdų atsirado po pokalbio su Masiuliu atkūrimo...Tikriausiai bus išsiaiškinta... po rinkimų,nesvarbu,kas laimės.Dabar iki rinkimų reikia tik verkti ir gailėtis premjero ir prašyti,kad jis būtinai liktų premjeru ir po rinkimų.Ir aš ašarą nusišluosčiau.

Vien tik melas valdo mus

Vien tik melas valdo mus portretas
Kaip čia dabar,juk premjeras absoliučiai nieko ,,nežinojo'' apie to keliuko ,,organizavimą''?Melas po melo...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių