Pereiti į pagrindinį turinį

Premjeras Italijoje lankysis „Expo“ parodoje, susitiks su Milano meru

2015-10-08 08:48
BNS inf.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / V. Skaraičio / BFL nuotr.

Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius su žmona šeštadienį išvyksta į Italiją, kur lankysis pasaulinėje parodoje „Expo 2015“.

Vizito metu premjeras susitiks su Milano meru Giuliano Pisapia (Džulianu Pizapija), su kuriuo aptars bendradarbiavimo galimybes.

Ministras pirmininkas taip pat susitiks su verslo atstovais, BNS informavo A.Butkevičiaus atstovė spaudai Evelina Butkutė - Lazdauskienė.

Kas penkerius metus rengiamoje pasaulinėje parodoje „Expo“ šiemet dalyvauja 147 valstybės ir tarptautinės organizacijos. Tikimasi, kad parodą aplankys daugiau kaip 20 milijonų žmonių iš viso pasaulio – maždaug po 150 tūkst. kasdien.

Lietuvos kultūrą pristatantį Lietuvos paviljoną sudaro du rampomis sujungti pastatai, simbolizuojantys balansą tarp tradicijų ir inovacijų, praeities ir ateities. Čia parodos lankytojai gali susipažinti su Lietuvos istorija, ryšiais su kitomis pasaulio šalimis, tradicija ir pasiekimais.

Paviljone vyksta Lietuvos atlikėjų pasirodymai, rodomi specialiai „Expo 2015“ sukurti filmai apie Lietuvą. Pusmetį trunkančioje parodoje veikia nuolatinė eksportuotinų produktų paroda, pristatomi Lietuvos mokslininkų išradimai maisto technologijų ir žemės ūkio srityje – nuo pluoštinių kanapių nanokristalų ar išmaniojo šaldytuvo iki ekologiškų smidrų ar saulės šviesą galinčių pakeisti šviestuvų.

Pirmoji „Expo“ paroda buvo surengta dar 1951 metais Londone. Lietuva joje dalyvauja jau 12 kartą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų