Premjeras kreipėsi į etikos sargus dėl NŽT vadovo konkurso

  • Teksto dydis:

Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius pirmadienį kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK) dėl Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) vadovo konkurso.

Jį laimėjo Lietuvos policijos mokyklos darbuotoja Daiva Mūrienė, kurios tėvai neslepia ryšių su žemės ūkio ministrės Virginijos Baltraitienės šeima.

„Premjeras kreipėsi į VTEK dėl NŽT vadovo konkurso“, - BNS sakė ministro pirmininko atstovė spaudai Evelina Butkutė - Lazdauskienė.

D.Mūrienė praėjusią savaitę vykusį NŽT vadovo konkursą laimėjo surinkusi 7,25 balų iš 10.

D.Mūrienės tėvas Regimantas Valiauskas yra rajono savivaldybės administracijos filialo - Gūdžiūnų seniūnas, o motina Zita Valiauskienė - savivaldybės kontrolierė, šiame poste ji dirba nuo 2000 metų. Ministrė V.Baltraitienė kelerius metus buvo tiesioginė Z.Valiauskienės vadovė. Ji nuo 1999 iki 2004 metų vadovavo Kėdainių rajono savivaldybės administracijai, 2004 - 2005 metais buvo rajono merė. Be to, V.Baltraitienė ir Z.Valiauskienė iki Darbo partijos įkūrimo priklausė tai pačiai Naujosios sąjungos partijai, abi su šia partija 2002 metais buvo išrinktos į Kėdainių rajono tarybą.

Tuo metu V.Mūrienės tėvas R.Valiauskas iki šiol priklauso Darbo partijai. Gūdžiūnų seniūnas taip pat teigia kartais bendraujantis su V.Baltraitienės vyru Regimantu Baltraičiu, jie susitinka medžiotojų renginiuose.

Valstybės tarnybos departamento atstovai teigė neturėję informacijos apie D.Mūrienės tėvų pažintis.

Naujojo NŽT vadovo paieška paskelbta po to, kai sausį iš šių pareigų pasitraukė Daiva Gineikaitė, paaiškėjus, kad ji vairavo neblaivi ir bandė tai nuslėpti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių