Premjeras prognozuoja, kad paskutinė sesija „nebus labai produktyvi“

Premjeras Saulius Skvernelis prognozuoja, kad paskutinė šios kadencijos Seimo sesija dėl rinkimų kampanijos „nebus labai produktyvi“, bet pagrindinis darbas, kitų metų biudžeto tvirtinimas, praeis sėkmingai.

„Sesija paskutinė ir jūs turbūt puikiai suvokiat, kad ji, matyt, nebus labai produktyvi. Vienareikšmiškai svarbiausias darbas yra 2021 metų biudžetas, jis bus pateiktas nustatytu laiku, saugus, atsakingas ir socialiai orientuotas“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime prieš pirmąjį rudens sesijos posėdį sakė S. Skvernelis.

Anot S. Skvernelio, kitų metų biudžetas „bus socialiai orientuotas, nukreiptas į problemų sprendimą“.

„Bandomas paleisti gandas, kad pensijos nebus indeksuojamos, tai jos tikrai bus indeksuojamos, mūsų ekonominiai rodikliai leidžia tą tikrai daryti“, – teigė premjeras.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis irgi pagrindiniu darbu įvardijo kitų metų biudžetą.

Sesija paskutinė ir jūs turbūt puikiai suvokiat, kad ji, matyt, nebus labai produktyvi.

„Lietuvos situacija tikrai gera, yra labai didelės vilties, kad bus ekonominis augimas, ir tai yra pagrindiniai iššūkiai, kad žmonės Lietuvos sėkme toliau galėtų naudotis“, – žurnalistams sakė R. Karbauskis.

Dvyliktasis Seimas ketvirtadienį pradėjo paskutinę savo kadencijos sesiją. Prasidėjusią rudens eilinę sesiją baigs jau naujasis Seimas, išrinktas per spalį vyksiančius rinkimus.

Pagrindinis Seimo rudens sesijos darbas tradiciškai būna kitų metų biudžeto patvirtinimas. Šiam Seimui bus pateikti 2021-ųjų valstybės ir savivaldybių, Valstybinio socialinio draudimo fondo ir Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžetų projektai, bet galutinius sprendimus priims jau naujos kadencijos parlamentarai.

Sesijos metu taip pat bus pristatyti Vyriausybės narių informaciniai pranešimai apie koronaviruso (COVID-19) padarinių mažinimą, priimtų teisės aktų įgyvendinimą.

Rudens sesijos metu numatoma surengti 25 posėdžius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Edas

Edas portretas
O kada buvo kitaip ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių