Premjeras iškėlė idėją Avdijivkoje įkurti ir sutvarkyti Lietuvos gatvę

  • Teksto dydis:

Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis vizito Ukrainoje metu susitiko su prezidentu Petro Porošenka ir ministru pirmininku Vladimiru Groismanu.

Abiejuose susitikimuose daug dėmesio skirta visokeriopai Lietuvos paramai Ukrainai. Šalies vadovai pabrėžė, kad Ukrainos žmonės jaučia nuoširdžią padėką Lietuvai ir vertina jos pagalbą. Taip pat daug dėmesio susitikimų metu skirta ekonominiam bendradarbiavimui.

„Labai svarbu, kad mūsų ekonominiai ryšiai suaktyvėtų. Bendradarbiavimo potencialas yra gerokai didesnis, nei išnaudojame. Kaip galima greičiau ketiname organizuoti tarpvyriausybinę komisiją ekonomikos klausimais. Taip pat su Ukrainos vadovais aptarėme Lietuvos verslininkų toje šalyje patiriamus iššūkius. Prezidentas ir premjeras pažadėjo, kad mūsų verslo atstovams rūpimi klausimai sulauks dėmesio ir bus stengiamasi kaip įmanoma pagerinti jų padėtį“, – sakė premjeras S. Skvenrelis.

Ministras Pirmininkas pabrėžė, kad lankymasis Avdijivkos mieste jam padarė didelį įspūdį. Premjeras išsakė viltį, kad šis regionas galėtų tapti pavyzdžiu visai Donecko sričiai ir taip pasiųsti žinią tiek Vakarams, tiek aneksuotai Donecko sričiai, jog Ukraina atsigauna,  jos potencialas auga.

S. Skvernelis išsakė idėją Avdijivkoje įkurti ir sutvarkyti Lietuvos vardu pavadintą gatvę, kuri galėtų tapti pokyčių ir progreso Ukrainoje simboliu. Ukrainos prezidentas šiltai pasveikino tokią idėją ir pažadėjo jai paramą.

Taip pat Lietuvos Vyriausybės vadovas pakvietė Ukrainos premjerą vasarą apsilankyti Lietuvoje. V. Groismanas priėmė kvietimą vizitui.

Atidarė Kijevo saugumo forumą

Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis atidarė Kijevo saugumo forumą „Regioninis bendradarbiavimas: suvienyti bendrų tikslų“.

Premjeras ragino Europos Sąjungos valstybes ne tik teikti paramą ir pagalbą Ukrainai, bet ir investuoti į nuo konflikto nukentėjusius šalies regionus.

„Tokiuose miestuose, kaip Avdijivka, investicijų laukia keliai, gyvenamasis sektorius, infrastruktūra. Tai būtų investicijos į demokratiją ir antipropagandinis žingsnis, kuris ypač svarbus žmonėms, likusiems okupuotose teritorijose. Todėl kviečiu paversti pafrontės regioną pavyzdiniu investicijų rezultatu“, – sakė premjeras.

Savo kalboje premjeras taip pat gyrė Ukrainos karių ryžtą, drąsą ir nusiteikimą kovoti už demokratiją šalyje. S. Skvernelis ragino saugoti karių bei civilių gyvybes.

S. Skvernelis taip pat pažymėjo, kad be regioninio bendradarbiavimo stiprinimo neįsivaizduojama sėkminga Ukrainos raida ir integracija į Vakarus. Premjero teigimu, ypač svarbu stiprinti Lietuvos, Ukrainos ir Lenkijos ryšius.

„Darysiu viską, kad niekam nepavyktų įkalti pleišto tarp Lietuvos ir Lenkijos. Nuoširdžiai tikiu tvaria mūsų šalių partneryste. Esu įsitikinęs, kad turėtume stiprinti regioninį Lietuvos-Lenkijos-Ukrainos bendradarbiavimą. Tai diktuoja mūsų saugumo interesai. Džiaugiuosi mūsų puikiai besiklostančiais santykiais su Lenkija ir Baltijos valstybėmis Estija ir Latvija. Naują dimensiją pasiekė mūsų santykiai su didžiausia ES valstybe Vokietija, kuri reikšmingai prisideda prie mūsų regiono saugumo“, – kalbėjo premjeras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Nebūsi, Skverneli, prezidentu, nebūsi. Šituo vizitu pas tuos vagis susigadinai reputaciją.

Gal geriau

Gal geriau portretas
imk dosnumo pavyzdį iš Klaipėdos verslo atstovų ir apsiribok kokio 1-2 suoliukų pastatymu?

Anonimas

Anonimas portretas
Ir kodel sitie pridurkai valdzioje?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių