Pereiti į pagrindinį turinį

Premjeras: ekonomikos ir inovacijų ministro paieškos yra atnaujintos

2020-04-23 10:14

Premjeras Saulius Skvernelis neatmeta galimybės, kad bus teikiama dar viena kandidatūra į Ekonomikos ir inovacijų ministerijos vadovus. Vyriausybės vadovo teigimu, dėl galimybės skirti ministrą, kaip jis teigia, ypatingai trumpam ir sunkiam laikotarpiui, nuolat diskutuojama su šalies vadovu Gitanu Nausėda.

P. Peleckio / Fotobanko nuotr.

„Procesas (kandidatūrų į ministrus paieškų – ELTA) nėra sustojęs, jis tikrai yra atnaujintas. Buvo priimti sprendimai dėl dviejų ministerijų sujungimo, tačiau šiandien mes turime naują situaciją, ir diskusijos su Lietuvos prezidentu vyksta. Aš manau, kad, jei mes surasime šiam ypatingai trumpam ir sunkiam laikotarpiui priimtiną kandidatūrą, – tai toks teikimas bus padarytas“, – ketvirtadienį vykusioje Vyriausybės valandoje teigė premjeras.

Atsakydamas opozicijos lyderiui Gabrieliui Landsbergiui į klausimą dėl šios ministerijos vadovo pozicijos ateities, S. Skvernelis pažymėjo, kad diskutuojant šia tema su Prezidentūra nėra jokių ambicijų ar išankstinio užsispyrimo. 

ELTA primena, kad Ekonomikos ir inovacijų ministerijos vadovo kėdė atsilaisvino dar 2019 m. lapkritį, kai Virginijus Sinkevičius buvo paskirtas eurokomisaru.

Vasario 12 d. G. Nausėda nepatvirtino į ekonomikos ir inovacijų ministrus teikto Luko Savicko kandidatūros.

Šiuo metu ekonomikos ir inovacijų ministro pareigas laikinai eina energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas.

Kaip Eltai pastarąją savaitę teigė „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis, premjeras ir valdantieji jau tarė savo žodį dėl kandidatūros į ekonomikos ir inovacijų ministrus, tad, jei ir siūlys ateityje kažką, tai tik L. Savicką, pastarąją savaitę pradėjusį eiti Vyriausybės kanclerio pirmojo pavaduotojo pareigas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų