Pereiti į pagrindinį turinį

Premjeras tikisi išvegti konflikto dėl VAD direktoriaus skyrimo

2015-06-22 12:23
BNS inf.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / V. Skaraičio / BFL nuotr.

Premjeras Algirdas Butkevičius tikisi, kad konflikto koalicijoje dėl Vadovybės apsaugos departamento (VAD) direktoriaus skyrimo tvarkos nekils.

Premjeras taip pat tvirtino pritariantis Seimo pirmininkės „darbietės“ Loretos Graužinienės pataisai, kad VAD vadovą skirtų nebe vidaus reikalų ministras, o prezidentas Seimo pirmininko pritarimu ir premjero teikimu.

„Konfliktas neturėtų būti įžiebtas, Vyriausybė nesvarstė šio įstatymo. Daug anksčiau buvo kalbama apie (VAD) atskiro asignavimų valdytojo sukūrimą, aš manau, kad šičia kalbant apie įstatymo projektą, kurį registravo Seimo pirmininkė, tikiuosi, kad jis bus pateiktas Seimui ir bus diskutuojama. Aš Seimo pirmininkės pozicijai pritariu“, - po valdančiosios koalicijos politinės tarybos posėdžio žurnalistams pirmadienį sakė A.Butkevičius.

Minimą Seimo pirmininkės L.Graužinienės siūlymą vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis pavadino cinišku ir neatsakingu.

„Seimo pirmininkė L.Graužinienė įregistravo įstatymo pataisas, pagal kurias Vadovybės apsaugos departamento prie Vidaus reikalų ministerijos direktorių – įsiklausykite: Seimo pirmininko pritarimu, premjero teikimu skirtų Lietuvos Respublikos Prezidentas. Įvertinimas vienintelis: Seimo pirmininkė eilinį kartą pademonstravo politinio cinizmo pavyzdį. Teko girdėti sakant – ir visišką nekompetenciją“, - pataisas savaitgalį paskelbtame pareiškime įvertino ministras.

Pirmadienį klausiamas, ar nesutarimas su Seimo pirmininke netaps kliūtimi dirbti koalicijoje, S.Skvernelis atsakė, jog tai sprendžia delegavusios partijos „Tvarka ir teisingumas“ vadovas.

„Jeigu delegavusios partijos pirmininkas pasakys, kad yra kliūtis, tada ministras pasikeis, kol kas nepasakė prezidentas man to, tai aš ir dirbu“, - sakė vidaus reikalų ministras.

R.Paksas tvirtino, kad partija nepritaria L.Graužinienės pataisoms ir mano jas esant neteisingas. „Tvakriečių“ vadovas sakė tikintis, jog pataisos Seime palaikymo nesulauks.

Seimo pirmininkė šią savaitę Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo Vadovybės apsaugos departamento įstatymo pataisą, kad VAD vadovą į pareigas penkerių metų kadencijai skirtų prezidentas Seimo pirmininko pritarimu ir premjero teikimu. Šiuo metu departamento direktorių į pareigas skiria ir iš jų atleidžia vidaus reikalų ministras.

Taip pat siūloma tarp direktoriaus įgaliojimų įrašyti, kad jis steigia, pertvarko, reorganizuoja ar likviduoja departamento struktūrinius padalinius, atstovauja departamentui vadovybės apsaugos klausimais. Pataisos aiškinamajame rašte sakoma, kad ja siekiama sudaryti prielaidas didesniam VAD savarankiškumui.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų