Premjeras: V. Pranckietis su VSD informacija dėl I. Rozovos elgėsi pagal įstatymus

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis laikėsi įstatymų, kai prieš daugiau nei pusantrų metų gavo žvalgybos informaciją apie parlamentarę Iriną Rozovą.

Ministras pirmininkas perspėjo, kad Seime planuojamas parlamentinis tyrimas gali turėti „politinį kvapą“.

„Seimo pirmininkas tą medžiagą panaudojo taip, kaip numato įstatymas, leidimai nebuvo suteikti. Galimos, sakykime, rizikos, jeigu tas žmogus dirbtų su įslaptinta informacija, suvaldytos“, – ketvirtadienį Žinių radijui sakė S. Skvernelis.

„Na, dabar kas čia vyksta, tai daugiau panašu, vėlgi: mes kiekviename politiniame sezone turime ir turėsime tam tikrus tyrimus, kurie dažnai būna ir su tokiu politiniu kvapu“, – pridūrė jis.

Seimui ketvirtadienį bus pateiktas nutarimo projektas, kuriuo būtų pavesta atlikti parlamentinį tyrimą dėl I. Rozovos ryšių su rusų diplomatais.

Siūloma taip pat tirti informacija apie parlamentarę disponavusių politikų, tokių kaip Seimo pirmininkas ar buvęs Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Vytautas Bakas ir kitų, veiksmus.

Seimo pirmininkas tą medžiagą panaudojo taip, kaip numato įstatymas, leidimai nebuvo suteikti.

S. Skvernelis sakė, kad reikia atsakyti į su šia istorija susijusius klausimus, nes kilo daug spekuliacijų.

Pagal nutarimo projektą, tyrimas būtų atliktas iki lapkričio 6 dienos.

NSGK nusprendė inicijuoti parlamentinį tyrimą, kai susipažino su 2018 metų sausį Seimo pirmininkui išsiųsta Valstybės saugumo departamento pažyma apie I. Rozovą. Dokumente rekomenduojama neišduoti politikei leidimo dirbti su įslaptinta informacija.

Pažymoje rašoma apie tarimąsi su Rusijos diplomatais dėl finansinės paramos Rusų aljansui. I. Rozova yra šios partijos narė.

Anot Saugumo departamento, skirtingais laikotarpiais su Rusijos diplomatais aptartos galimybės Rusų aljansui formuoti bendrą tautinėms mažumoms atstovaujantį politinį junginį kartu su Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga.

Žvalgybos duomenimis, I. Rozova prieš aštuonerius metus bandė įtraukti Rusijos diplomatus, kad būtų daroma įtaka formuojant koalicijas Vilniaus miesto savivaldybės taryboje, taip pat rašoma apie Seimo narės bendravimą su iš Lietuvos 2014 metais išsiųstu Rusijos generaliniu konsulu Vladimiru Malyginu.

Seime I. Rozova priklauso Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis

kaunietis portretas
Palikit jūs tą ROZOVĄ ramybėja, na nekelia ji jokios grėsmės, daugiausiai tai Lietuvai grėsmę kelia konservatoriai ir jos ,,patrijarchas,, dėdulė.

tomas

tomas portretas
Šiuo atveju Premjeras visiškai teisus. Rozovos atveju Karbauskis bando spekuliuoti, dirbtinai išpūsti negatyvų burbulą virš gerb. Pranckiečio.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių