Premjerė: J. Šiugždinienė paaiškino, ką pirko už tarybos išmokas

  • Teksto dydis:

Premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad švietimo ministrė Jurgita Šiugždinienė jai paaiškino, ką pirko už gautas išmokas Kauno taryboje.

„Kalbėjausi su ministre, kokios tai buvo išlaidos, ji man paaiškino, kad kai pradėjo dirbti taryboje, jai buvo reikalingas kompiuteris, jai buvo reikalingas spausdintuvas ir kiti dalykai, kurie jai tam darbui buvo reikalingi“, – LRT radijui antradienį sakė ministrė pirmininkė.

Visuomenininkas Andrius Tapinas praėjusią savaitę pranešė, kad prieš tapdama švietimo ministre ir dirbdama Kauno miesto savivaldybėje, J. Šiugždinienė 2019–2020 metais paėmė 13,8 tūkst. eurų išmokų. Jis teigė abejojantis, ar šie pinigai buvo panaudoti skaidriai.

Pasak Vyriausybės vadovės, ministrė nieko neslepia ir siekia, jog ataskaitos būtų paviešintos.

Bet būkime sąžiningi ir sakykime iki galo – 14 tūkst. buvo ta suma, kuri išmokėta per pusantrų metų darbo taryboje.

„Aš suprantu, kad ši suma yra įspūdingiau skambanti žmonėms nei 700 ar 800 eurų. Bet būkime sąžiningi ir sakykime iki galo – 14 tūkst. buvo ta suma, kuri išmokėta per pusantrų metų darbo taryboje“, – kalbėjo I. Šimonytė.

„Šiuo atveju, kalbant apie skaidrumą, ministrė nieko neslepia. Ji pati paprašė, kad tos ataskaitos būtų paviešintos. Tegul jas paviešina, ir viskas bus aišku, kas buvo tose ataskaitose surašyta“, – pridūrė ji.

Išgirdusi pirminę informaciją, kad vienas iš ministrų galėjo piktnaudžiauti išmokomis, premjerė praėjusią savaitę pareiškė, jog jei ši informacija pasitvirtins, tas Vyriausybės narys turės atsistatydinti.

Išklausiusi ministrės paaiškinimų ir susipažinusi su išmokų tarybos nariams reglamentavimu, Vyriausybės vadovė pirmadienį pareiškė, kad J. Šiugždinienė elgėsi pagal galiojusią tvarką.

Žurnalistams Seime I. Šimonytė kartojo neturinti pagrindo abejoti ministre, tačiau visiškai jos abejonės bus išsklaidytos, kai Kauno savivaldybė paviešins ataskaitas.

„Kol kas daryti išvados priešingos aš tikrai neturiu pagrindo, galutinai galėsiu pasakyti, kad jau visiškai visiškai, nulį abejonių, minus abejonių turiu tada, kai tos ataskaitos bus paviešintos, bet dabar aš tikiu tuo, ką sako ministrė, ir nematau, kodėl ji turėtų meluoti“, – teigė ji.

Vyriausybės vadovė taip pat teigė, kad kabinetas dirba skaidriai ir išlaiko anksčiau išsakytus skaidrumo standartus.

A. Tapinas iki šiol paviešino daugiau atvejų dėl galimo savivaldybių tarybų narių manipuliavimo išmokomis už darbą, susijusį su savivaldybės tarybos nario veikla.

Teisėsauga jau yra pradėjusi ikiteisminius tyrimus dėl galbūt pažeisto viešojo intereso skiriant išmokas tarybos nariams Pagėgių, Šilutės, Neringos, Kauno miesto ir rajono, Šiaulių miesto savivaldybėse.

I. Šimonytė taip pat akcentavo, kad negalima J. Šiugždinienės lyginti su kitais atvejais, kai tarybos nariai „čekiukus susirenka vos ne šiukšlių dėžėse“.

„Dabar toks vaizdas truputėlį, kad mes čia suplakame į vieną krūvą, tuos žmones, kurie ten galbūt kažkokius čekiukus susirenka vos ne šiukšlių dėžėse, kur tą patį automobilį ir benzinu, ir dyzelinu sugeba varyti arba kartais vienos minutės tarpu užpildyti baką pilnai, arba kažkokių ten flešiukų kažkokiomis kosminėmis kainomis nusipirkti. Man atrodo, čia yra truputėlį kita istorija“, – sakė premjerė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Slykstu !

Slykstu  ! portretas
Seime svaistomi pinigai,pinigai svaistomi ir savivaldybeseKokia ministre pirmininke, tokia ir tvarka musu salyje.

to Tikrai

to Tikrai portretas
Vyriausybės atstovas ir yra ir ta Šimonyte tai ka turėjo save paklausti Ka čia tu TIKRAI pezi asile ko ieškai šiknoi smegenu

onute

onute portretas
Šimonytė senai su kubilu landzbergu naudojasi tuom ir vagia be atsakomybės o jos pasakymas kad kaune tokia tvarka nepaaiškina tokios aferos ir kartu su konservu darytom aferom turi buti visi patraukti atsakomybėn Šimone ka kalbi tokia tvarka kur ir kaip gali būti tokia tvarkaTai pasaulinio masto betvarkė šalyje Biudžetas taškomas maximos rimi varo biznius spekuliacijas be jokio patikrinimo kaip maža krautuvėlė tikrinama vos ne pora kart per mėn Labai reikėjo Šiugždinienės kad tauta pamatytu kas daroma su jos pinigais Koks ten seimunas per mėn pravažinėjo 15 000 kilometru dabar skaičiuojam benzino kaina tiem kilometram Todėl ir biedni kad duodam žalia šviesa vagim prie musu pinigu Vairuotojai paverskite tuos kilometrus pinigaisir paskelbkit
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių