Prezidentas: J. Narkevičius negali užsiimti tiesiogine veikla

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad kritikos dėl abejotinų sprendimų ir praeities istorijų sulaukęs susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius nebegali užsiimti tiesiogine veikla.

„Aš kartais pagalvoju, kuomet vėl eilinė banga gynybos pakyla – o tai kodėl, pavyzdžiui, koks nors ponas Vaičiūnas ar kiti ministrai, kodėl jiems tokių problemų nekyla, kodėl viskas susispiečia apie šitą konkretų žmogų, jo veiklą praeityje, jo problemas? Matyt, jeigu nebūtų priežasčių, nebūtų ir šitų straipsnių, šitų istorijų ir žmogus galėtų ramiai dirbti“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė šalies vadovas

„Šitas žmogus nebegali užsiimti savo tiesiogine veikla, nes visą laiką jam tenka kalbėti apie tas problemas, su kuriomis jis susiduria, ir tai yra blogai“, – teigė jis.

Matyt, jeigu nebūtų priežasčių, nebūtų ir šitų straipsnių, šitų istorijų ir žmogus galėtų ramiai dirbti.

LRT pranešė, kad 2007–2008 metais aukštas pareigas Vilniaus miesto savivaldybės administracijoje ėjęs J. Narkevičius ir Trakų rajono savivaldybėje dirbusi jo sutuoktinė Irena Narkevič galėjo daryti įtaką statybų bendrovei „Sodžiaus būstas“ laimint Vilniaus ir Trakų darželių bei mokyklų remonto konkursus, o 10 proc. laimėtų sumų turėjo būti skiriama politiko namo Trakuose rekonstrukcijai.

LRT Tyrimų skyriaus duomenimis, „Sodžiaus būstas“ 2008–2012 metais laimėjo mažiausiai dešimt projektų Vilniaus mieste ir mažiausiai penkis – Trakų rajone. Bendra atliktų darbų vertė – daugiau kaip milijonas eurų (4 mln. 435 tūkst. litų).

Buvęs dabar jau bankrutavusios bendrovės „Sodžiaus būstas“ savininkas Aleksandras Ribnikovas žurnalistams liudijo, kad jis rekonstravo ministro namą mainais už laimėtus darželių ir mokyklų renovacijos viešuosius konkursus. Jo teigimu, dukros krikštatėvis J. Narkevičius jam pasiūlė tokią schemą, žadėdamas pinigus vėliau grąžinti, tačiau grąžino tik 8 tūkst. litų ir liko skolingas apie 400 tūkst. litų (116 tūkst. eurų) už namo renovavimą.

J. Narkevičius šiuos kaltinimus vadina šmeižtu. Jis sakė, kad už namo Trakuose renovaciją daugiausia mokėjo jo tėvai, kuriems tuo metu priklausė pastatas, ir jis gali tai įrodyti.

Susisiekimo ministras, siekdamas išsklaidyti abejones dėl galimo viešųjų ir privačių interesų konflikto, šią savaitę taip pat sustabdė finansavimą Trakų rajono vietinės reikšmės keliui šalia Trakų esančiame Varnikų kaime.

Prašymą skirti finansavimą šiam keliui buvo pateikusi Trakų rajono savivaldybė.

Ministras praėjusį penktadienį pasirašė įsakymą dėl finansavimo lankytinas ir rekreacines vietoves bei kurortines teritorijas jungiantiems keliams, kuriame kelio prie Varnikų šalia Nerespinkos ežero asfaltavimui buvo skirta 164,4 tūkst. eurų.

Susisiekimo viceministras Virgaudas Puodžiukas BNS pirmadienį sakė, kad savivaldybės paraiškoje nurodoma, kad 720 metrų ilgio ir 4 metrų pločio išasfaltuotas žvyrkelis pagerins susisiekimą su Varnikų pažintiniu taku.

Trakų rajono savivaldybė BNS patvirtino, kad lėšos skirtos Varnikų kaimo Varnikų gatvei. Savivaldybės perduotame žemėlapyje matyti, kad ši gatvė tiesiogiai į Varnikų pažintinų taką neveda, tačiau ji eina per kelis kaime esančius sklypus ir sodybas.

LRT duomenimis, Varnikuose, Žemaitės gatvėje, kuri jungiasi su Varnikų gatve, ant Nerespinkos ežero kranto yra J. Narkevičiaus šeimos sodyba, kurią iš tėvų paveldėjo politiko žmona Irena ir jos brolis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

deinis

deinis portretas
Ar ne pervėlai prezidentas ieškoti kažkokių pinigų kurie lygtai buvo gauti ar išleisti prieš gera dešimtmetį,gal galėtų pažiurėti kodėl už INDEPENCĘ mokame tokius pinigus ,kas dedasi geležinkeliuose ,kad nori kažkas prixvatizuoti uostą ,paimti į savo rankas ir nemokėti įbiudžėtą ,darbų begalės ,ne man mokinti prezidentą

Augispre

Augispre portretas
Prezidente taip elgtis nesolidu, tai panašu į turgaus paskalas o jūs jos skledžiate

Kis

Kis portretas
Negerai,kai vyksta tyrimas del Narkeviciaus,prezidentas visdelto turetu si laiko tarpa patyleti,nes tokiomis kalbomis jis lyg ragina ;paimkite ta nekenciama ir tiek rupesciu nesanti Narkusa?Negrazu ir netaktiska,butu kita teisesauga(nors Zydrunas patikino,kad kalbos bevertes,bus pagal istatyma?)tikekimes,tai vienintelefirma nuo Junoko laiku dirba principingai.Vyruciai,daugiau reikalaukite resursu,nes darbas tik priesakyje,juk sitaip testis iki begalybes neimanoma?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių