Prezidentas: kruvini protestai Baltarusijoje privalo baigtis

  • Teksto dydis:

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda savo feisbuko paskyroje išsakė nuomonę apie įvykius Baltarusijoje.

„Situacija Baltarusijoje yra visos Europos Sąjungos reikalas. Greita reakcija ir aktyvus įsitraukimas iš ES sostinių ir aukščiausių institucijų svarbūs ne tik Lietuvai – labiausiai Baltarusijoje už laisvę kovojantiems ir nekaltai nukenčiantiems žmonėms.

Šiandien, po mano pokalbio su Europos Vadovų Tarybos Pirmininku Charlesu Micheliu, sutarėm nedelsiant aukščiausiu ES lygmeniu aptarti ir reaguoti į situaciją Baltarusijoje, į pirmą prioritetą iškeliant pagarbą demokratinėms vertybėms ir žmogaus teisėms bei laisvėms.

EVT Pirmininkas teigė suprantąs situacijos Baltarusijoje rimtumą ir patikino, kad per artimiausias dienas informuos apie galimybę surengti neeilinį Europos lyderių susitikimą, aktyvuoti kitus poveikio Baltarusijai instrumentus. Realios ES reakcijos sulaukėme jau šįvakar – 27 ES šalys narės pasmerkė nedemokratiškus rinkimus Baltarusijoje ir jėgos panaudojimą prieš taikius piliečius.

Kruvini protestai Baltarusijoje privalo baigtis!“, – parašė G.Nausėda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesvarbu

Nesvarbu portretas
Kaip kitaip pasaulis sužinos koks Lietuvoje prezidentas ir jo bendraminčiai atsitiktinai pakliuvę į valdžią?Atsakau,per proto stygiaus demonstravimą.

Teisingai

Teisingai portretas
Žmogus žuvo norėdamas mesti sprogmenį. Ir gerai, kad žuvo BANDITAS, kiek žmonių būtų sužalojęs? Kapitalistai seniai suprato, kad ginkluotais karais plėšti teritorijas žymiai sunkiau. Juos pakeičia ekonominiai, idealoginiai nematomi karai ir tokios "demokratų - opozicionierių " keliamos riaušės.

manau

manau portretas
Kruvini protestai baigsis, kai doleriniai baigsis ir buduliai liausis mėtyti akmenis, butelius su padegamuoju skysčiu ir savadarbes bombioškes. p.s. tas kruvinas tai pats taikiai ir demokratiškai susisprogdino savadarbiu užtaisu kurį norėjo mesti į pareigūnus - sunku tiesą išstenėti?
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių