Prezidentas pasirašė pataisas dėl savivaldos politikų nuotolinio darbo

Prezidentas Gitanas Nausėda pasirašė Vietos savivaldos įstatymo pataisas, kurios vietos politikams leis per karantiną visais klausimais posėdžiauti nuotoliniu būdu.

„Asmeniškai siekiau, kad savivaldybių tarybos galėtų pratęsti darbą ekstremaliosios situacijos ir karantino sąlygomis, nes tik tai užtikrins regioninės politikos tęstinumą. Džiaugiuosi, kad Savivaldybių asociacijos, Vyriausybės ir Seimo atstovai išgirdo argumentus ir pasiekė būtiną kompromisą“, – pranešime spaudai teigė G. Nausėda.

Seimo antradienį priimtos pataisos pakeitė prieš porą savaičių Seimo priimtą įstatymą, kuris savivaldybių taryboms leido nuotoliniu būdu spręsti tik su koronaviruso situacija susijusius klausimus.

Savivaldybės tuomet prašė prezidentą vetuoti įstatymą, sakydamos, kad darbotvarkę susiaurinus iki ekstremalios padėties problemų, jos turės neribotam laikui atidėti svarbius sprendimus, būtinus kasdieniam gyvenimui.

Šalies vadovas įstatymą tada pasirašė, nes veto būtų savivaldos politikams iš viso neleidęs posėdžiauti nuotoliniu būdu.

„Toks sprendimas buvo tinkamas nebent trumpuoju laikotarpiu. Karantinui ir su juo susijusiems viešojo gyvenimo suvaržymams užsitęsus, prireikė tolesnių žingsnių, įgalinančių sklandų savivaldybių tarybų darbą. Šalis negali sustoti net ir esant ligos protrūkiui“, – pažymi šalies vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių