Prezidentas pasveikino britų karalienę: palinkėjo tvirtos sveikatos

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda savo ir Lietuvos žmonių vardu pasveikino Jungtinės Karalystės monarchę karalienę Elizabeth II oficialios gimimo dienos proga ir palinkėjo karalienei tvirtos sveikatos, o karališkajai šeimai ir visiems Jungtinės Karalystės gyventojams – susitelkimo ir visapusiškos gerovės.

Lietuvos vadovas sveikinime priminė, kad šiemet minėsime Lietuvos ir Jungtinės Karalystės diplomatinių santykių atkūrimo trisdešimtmetį. Prezidentas pažymėjo tvirtus Lietuvos ir Jungtinės Karalystės dvišalius santykius, taip pat sėkmingą bendradarbiavimą tarptautinėse organizacijose sprendžiant aktualius globalios darbotvarkės klausimus.

„Vertiname Jungtinės Karalystės solidarų indėlį prisidedant prie Baltijos šalių regiono, kartu ir visos Šiaurės Atlanto sutarties organizacijos saugumo užtikrinimo,“ – rašoma šalies vadovo sveikinime.

Sveikindamas jos didenybę karalienę Elizabeth II prezidentas pabrėžė, kad Lietuvos ir Jungtinės Karalystės bendradarbiavimą, pagrįstą bendromis demokratinėmis vertybėmis, praturtina nuoširdi ilgametė abiejų šalių žmonių draugystė ir išreiškė viltį, kad suvaldžius COVID-19 pandemijos iššūkius atsivers dar daugiau galimybių stiprinti žmogiškuosius ryšius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių