Prezidentas pasveikino Daniją Konstitucijos dienos proga

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda pasveikino Danijos Karalienę Margaritą II ir visus šalies žmones Danijos Karalystės nacionalinės šventės – Konstitucijos dienos – proga.

Prezidento teigimu, Lietuvos ir Danijos sutampantis požiūris į esminius saugumo, politikos ir ekonomikos klausimus lemia puikų Lietuvos ir Danijos dvišalį dialogą, taip pat bendradarbiavimą regioniniu lygmeniu tarp Šiaurės ir Baltijos šalių.

„Šiemet, pablogėjus saugumo situacijai regione, Danija pademonstravo sąjungininkės solidarumą atsiųsdama papildomai karių į Baltijos šalis. Taip pat vertinu Danijos, kaip Europos Sąjungos partnerės, tvirtą poziciją Rusijos karinės agresijos Ukrainoje atžvilgiu. Turime ir toliau išlikti ryžtingi priimant sprendimus, padėsiančius sustabdyti agresorių, ir vieningai palaikyti Ukrainą ir jos žmones kelyje į laisvę, paremdami ir jų eurointegracijos siekius“, – rašoma šalies vadovo sveikinime.

Nacionalinės šventės proga šalies vadovas visai Karališkajai Šeimai ir šalies žmonėms palinkėjo gerovės ir klestėjimo metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių