Prezidentas tikisi ES institucijų aktyvaus įsitraukimo sprendžiant migrantų krizę

  • Teksto dydis:

Pirmadienį prezidentas Gitanas Nausėda susitiko su Lietuvoje viešinčia už vidaus reikalus atsakinga Europos komisare Ylva Johansson.

Pagrindinis dėmesys susitikime, kaip praneša Prezidentūra, skirtas situacijai Lietuvos pasienyje su Baltarusija, Lietuvai reikalingai ES paramai, siekiant suvaldyti nelegalios migracijos krizę. Prezidentas akcentavo, ko labiausiai reikia šiuo metu Lietuvai ir kuo Europos Komisija galėtų padėti: papildomus žmogiškuosius ir finansinius išteklius, ES tarpininkavimą repatrijuojant migrantus, užtvarai pasienyje įrengti reikalingus išteklius ir įrangą.

„Tai, kas šiuo metu vyksta ES/Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje nėra įprasta migracijos krizė – tai yra Baltarusijos režimo finansuojama hibridinė ataka prieš Lietuvą ir atsakas į ES palaikymą Baltarusijos pilietinei visuomenei, opozicijai ir demokratijos procesams. Tikimės ES institucijų ir šalių narių aktyvaus įsitraukimo, pagalbos ir tarpininkavimo sprendžiant ES ir Baltarusijos sienos apsaugos problemą“, – susitikime sakė G. Nausėda.

Šalies vadovas teigė, kad ES institucijų įsitraukimas yra didelė pagalba Lietuvai. Prezidentas išreiškė padėką Europos Komisijai už solidarumą su Lietuva ir pažadą prisidėti sienos apsaugos stiprinimui reikalingomis priemonėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kauniete

kauniete portretas
Vakar Gabrys vėl reikalauja sankciju baltarusam Nausėda patrauk savo durniu Visos tos sankcijos kenkia tik lietuvai

kauniete

kauniete portretas
Gaila to nausėdos matyt priprates kad bobos vadovautu tai dar viena nuline asaba pasikvietė apie tvora pakalbėti P ASIKVIESK GERIAU ger KARBAUSKI TAI REIKALUS IŠSPRESI IR SAVO PRESTIŽA PAKELSI TAUTOS AKYSE

Rasa TO AŠ MANAU

Rasa TO AŠ MANAU portretas
MANYK ASILE IŠ NAUJO KAIP SUPRASI KADVIENAS KELES DIALOGAS IR ATSIPRAŠYMAS ASILU NEVADINSIU
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių