Prezidentas žada būti principingas po rinkimų formuodamas Vyriausybę

Prezidentas Gitanas Nausėda žada būti principingas, kai po Seimo rinkimų dalyvaus formuojant naująją Vyriausybę.

„Taip, aš būsiu principingas, man nebus jokios problemos atmesti tiek kandidatūrų, kiek reikės tam, kad gautumėme tinkamą rezultatą ir tinkamą kandidatūrą. Labai tikiuosi, kad būsimoji valdančioji koalicija vis dėlto turės ir viziją, ir matymą, ir vertybes“, – per spaudos konferenciją ketvirtadienį sakė prezidentas.

Jis teigė, kad profesionalumo, sąžiningumo ir padorumo kriterijai svarbūs buvo ir formuojant šią Vyriausybę, tačiau jį nuvylė kai kurių politikų veiksmai, kurie buvo kitokie nei deklaruoti prieš juos paskiriant.

„Taip jau atsitinka politikoje, kad kartais tenka žmonėmis nusivilti ir matai, kad tie principai arba deklaracijos, kurie yra teikiami tvirtinimo metu arba svarstymo metu, gerokai skiriasi nuo to, kokia yra vėlesnė veikla“, – kalbėjo prezidentas.

Taip, aš būsiu principingas, man nebus jokios problemos atmesti tiek kandidatūrų, kiek reikės tam, kad gautumėme tinkamą rezultatą ir tinkamą kandidatūrą.

G. Nausėda sakė iš būsimojo Vyriausybės vadovo besitikintis paramos siekiant minėtų vertybių ir netoleruojant neskaidrios veiklos.

„Aš norėčiau, kad būsimasis Vyriausybės vadovas būtų principingas šituo klausimu ir būtų ne atsvara, o parama prezidentui, įgyvendinant šitas vertybes“, – kalbėjo prezidentas.

Tačiau jis neatmetė ir galimybės, kad po Seimo rinkimų susiformuosianti koalicija pasiūlys tą patį premjerą. Valstybės vadovas teigė nemažai bendravęs su dabartiniu ministru pirmininku Sauliumi Skverneliu ir išsakęs jam savo poziciją dėl politinės kultūros standartų.

„Aš labai tikiuosi, kad premjeras vis dėlto taps didesnis sąjungininkas šitoje srityje, konkrečiai – dėl politinės kultūros standartų nustatymo“, – sakė G. Nausėda.

Jis ne kartą kritikavo Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos deleguotą susisiekimo ministrą Jaroslavą Narkevičių ir ragino jį trauktis į pareigų po kilusių skandalų, tačiau ministras, sulaukęs premjero ir valdančiųjų paramos, liko savo poste, atmesdamas kritiką ir kaltinimus.

Prezidentas ketvirtadienį taip pat sakė, kad problema jau yra ne tik J. Narkevičiaus praeityje padaryti sprendimai, bet ir tai, kaip jis elgiasi šiuo metu.

„Šiandien paklauskite žmonių, ar šitam ministrui sekasi dirbti savo darbą, ar jis nepolitizuoja ir nesudarko visos transporto sistemos struktūros savo subjektyviais sprendimais skirti Kelių fondo lėšas, net nesant paraiškų kitą kartą?“ – kalbėjo valstybės vadovas.

„Aš įvardijau ministro Narkevičiaus skyrimą kaip savo klaidą, bet tai buvo momentinė klaida, kurią buvo galima ištaisyti labai greitai. Bet tam, kad ji būtų ištaisyta, reikėjo Vyriausybės paramos ir konkrečiai premjero paramos, bet jis nusprendė, kad kiti prioritetai yra svarbesni“, – tvirtino G. Nausėda.

Jis sakė, kad formuojant naują Vyriausybę iš kiekvieno ministro reikės išgauti pažadą, kad jis suvokia skirtumą tarp politinės ir juridinės atsakomybės ir netapatins jų.

Seimo rinkimai vyks spalio 11 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dar

dar portretas
patykeciau jei baznycioje pasimed es pazadetum ir tai dar D ?...senjoras...

Klausimas

Klausimas portretas
ar žodyje ,,principingas" netelpa reikšmė ,,konsevatorių ar kitos, vienos iš trijų partijų, klapčiukas"?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių