D. Grybauskaitė susitiko su Vokietijos kanclere A. Merkel

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė, viešėdama Vokietijoje, trečiadienį susitiko su Vokietijos Federacinės Respublikos kanclere Angela Merkel.

Susitikimo metu prezidentė su Vokietijos kanclere kalbėjosi apie situaciją Europoje. Taip pat buvo aptartos prasidėjusios derybos dėl bendrojo Europos Sąjungos septynmečio (2021-2027 m.) biudžeto ir Lietuvos interesų jose.

Kaip praneša Prezidentės biuras, pokalbio metu buvo pateikti argumentai, pagrindžiantys šalies finansinius poreikius.

Prezidentė D. Grybauskaitė, Berlyne vieši Vokietijos prezidento Franko Walterio Steinmeierio kvietimu. Kadenciją baigusi Lietuvos vadovė dalyvavo iškilmingame buvusio valstybės vadovo Joachimo Gaucko 80-mečio jubiliejaus renginyje.

Didelę Vokietijos žmonių pagarbą pelnęs J. Gauckas visada buvo griežtas komunizmo kritikas, kovotojas už laisvę ir žmogaus teises. Buvo persekiojamas „Stasi" (Rytų Vokietijos slaptosios policijos), o po Berlyno sienos griūties tapo vyriausybės įgaliotiniu tirti „Stasi“ archyvus ir daugelį metų vadovavo tam įkurtai įstaigai, kurią imta vadinti „Gaucko įstaiga“.

Per rinkimus į Vokietijos federalinius prezidentus jį rėmė visos politinės jėgos, išskyrus komunistus.

Būdamas prezidentu (2012-2017 m.), ne kartą lankėsi Baltijos šalyse. J. Gauckui 2013 m. su valstybiniu vizitu viešint Lietuvoje, D. Grybauskaitė jam įteikė Vytauto Didžiojo kryžių su aukso grandine. Vokietijos vadovas Lietuvos prezidentei įteikė Vokietijos Federacinės Respublikos ordino – Už nuopelnus – Aukščiausio laipsnio Didįjį Kryžių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Petras

Petras portretas
Prie sitos Prezidentes ,,skaidriausios,nesusitepusios kyšiais partijos"atstovas seniai butu sunims šėką pjovęs:).

Op

Op portretas
Dvi zertvos

Fu

Fu portretas
Jokios jai pagarbos
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių