Pereiti į pagrindinį turinį

Prezidentė ragina Gruziją nevykdyti selektyvaus teisingumo

2013-11-07 09:10
BNS inf.
Dž. G. Barysaitės nuotr.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ketvirtadienį pareiškė, kad glaudesnių santykių su Europos Sąjunga (ES) siekianti Gruzija privalo išvengti selektyvaus teisingumo ir susidorojimo su politiniais oponentais.

"Gruzijai judant pasirinktu europiniu keliu, būtina užtikrinti, kad šioje šalyje būtų išvengta selektyvaus teisingumo ir susidorojimo su politiniais oponentais, teisminiai procesai būtų skaidrūs, pagrįsti nešališkumu ir teisės viršenybe", - teigiama prezidentės spaudos tarnybos pranešime.

Susitikusi su Lietuvoje viešinčiu Gruzijos parlamento pirmininku Davidu Usupašviliu, prezidentė teigė, kad Gruzijoje taip pat turi būti gerinama mažumų situacija, priimti antidiskriminaciniai ir duomenų apsaugos teisės aktai, kovojama su korupcija.

D.Grybauskaitės teigimu, šalyje vykdomos svarbios reformos visų pirma reikalingos pačiai Gruzijai ir jos žmonėms, jos paskatins tolesnį šios šalies vystymąsi ir modernėjimą, atvers didesnes galimybes santykiuose su ES.

Per ES Rytų partnerystės viršūnių susitikimą Vilniuje lapkričio pabaigoje tikimasi parafuoti ES ir Gruzijos asociacijos sutartį.

Artėjant Vilniaus susitikimui, ES ragina Gruziją nepradėti teisinio persekiojimo prieš kadenciją baigiantį prezidentą Michailą Saakašvilį.

M. Saakašvilis, vadovavęs Gruzijai pastaruosius 10 metų, praras prezidento teisinę neliečiamybę lapkričio viduryje, kai bus prisaikdintas naujasis valstybės vadovas Georgijus Margvelašvilis.

Valdančioji koalicija „ Gruzijos svajonė“, vadovaujama premjero Bidzinos Ivanišvilio, jau inicijavo bylas keliems M. Saakašvilio administracijos ministrams, kaltindama juos įgaliojimų viršijamu ir turto grobstymu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų