Prezidentas nauju VPT vadovu paskyrė D. Vedricką

Prezidentas naujuoju Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) vadovu paskyrė ligšiolinį Centrinės perkančiosios organizacijos vadovą Darių Vedricką. Naujas VPT vadovas skiriamas ketverių metų kadencijai, pranešė prezidentūra.

Pasak Gitano Nausėdos, profesionali, atspari įvairių suinteresuotų asmenų spaudimui VPT yra viena esminių sąlygų užtikrinant skaidrų ir racionalų viešųjų lėšų naudojimą, skatinant konkurenciją bei mažinant prielaidas korupcijai.

Prezidentas iš D. Vedricko tikisi, kad VPT stiprins administracinius gebėjimus, tobulins jos veiklą tiriant pažeidimus ir vykdant jų prevenciją, o jo patirtis leis įgyvendinti prezidento inicijuotą pirkimų centralizavimą.

Šalies vadovas pabrėžia, kad VPT direktoriaus profesionalumas yra svarbi visuomenės pasitikėjimo VPT ir visa viešųjų pirkimų sistema sąlyga.

Trečiadienį G. Nausėda susitiko D. Vedricku. Po susitikimo jis žurnalistams sakė besitikintis rasti bendrą kalbą su naujais valdančiaisiais, o pagrindiniu tarnybos uždaviniu įvardijo kompetencijų ugdymą. Kompetencijos trūkumas, anot jo, yra Viešųjų pirkimų įstatymo daugelio pažeidimų priežastis.

Jis patvirtino nesusitikęs su Vyriausybę formuojančiomis partijomis, bet teigė, jog tikisi surasti bendrą kalbą, nes „tikslas turi būti visų bendras – atverti viešųjų pirkimų sistemą ir didinti pasitikėjimą ja“.

Kandidatė į naujos Vyriausybės vadovo postą Ingrida Šimonytė sakė D. Vedricko beveik nepažįstanti.

„Esu keletą kartų susidūrusi Audito komitete, kai buvo svarstomi centralizuotų pirkimų klausimai. Sunku kažkokią baigtinę nuomonę pasakyti ar kažkaip labai griežtai apibūdinti (...) Nenoriu niekaip menkinti ar nuvertinti jo gebėjimų“, –  žurnalistams trečiadienį po susitikimo su prezidentu sakė I. Šimonytė.  

Nenoriu niekaip menkinti ar nuvertinti jo gebėjimų.

Tačiau ji pakartojo, jog tokia situacija, kai baigiantis Vyriausybės kadencijai į ilgą laiką buvusius laisvus postus skiriami žmonės, nėra gera. 

„Nemažai tokių paskyrimų paskutinės minutės į pozicijas, į kurias nebuvo randama tinkamo žmogaus ar nebuvo skiriamas  žmogus keletą metų, tai tas niekada labai gerai neatrodo, net jeigu siūlomi kartais patys kompetentingiausi žmonės“, – tvirtino I. Šimonytė.

36 metų D. Vedrickas Centrinei perkančiajai organizacijai vadovauja nuo 2017 metų gegužės, anksčiau dirbo Ūkio ministerijoje viešųjų pirkimų politikos formavimo srityje, Vidaus reikalų ministerijoje.

VPT nuolatinio vadovo neturi metus laiko – nuo praėjusių metų spalio, kai iš šių pareigų pasitraukė Diana Vilytė. Tarnybai laikinai vadovauja direktoriaus pavaduotoja Jovita Petkuvienė.

Pagal įstatymą, VPT vadovą ketverių metų kadencijai skiria šalies prezidentas premjero teikimu. Vyriausybė yra nurodžiusi, kad D. Vedrickas yra Prezidentūros pasiūlytas kandidatas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tukas

tukas portretas
Nėra ko stebėtis ,kad Nausėda neakivaizdiniu būdu bičiulevosi su Skverneliu ir štai pirmas spjūvis Šimonytei į veidą nutilk, nutilk boba , aš valstybės valdovas ir darysiu ką aš noriu ,o tamsta privalėsi daryti tai ką aš įsakysiu ,na šiuo metu Šimonytė nieko Nausėdai nereiškia Mat Šimonytė dar ne premjerė dar tik kandidatė ,kad ir kalbėjo dėl D.Vedricko neskyrimo Šimonytės nuomonė Nausėdai nereikšminga .tai Karbauskio pasakyti žodžiai įrodymas kad mes su prezidentu valdysime konservatorių vyriausybę taip kaip panorėsime

zigmas

zigmas portretas
Štai taip išeidamas Skvernelis su Karbauskiu gal būt pažadino Čirinskienė , kad dar vieno savo berniuko neįdarbino, taigi paskutinę darbo savaitę pykšt ir surado tinkamą žmogeliuką į atsakingas pareigas nors metus buvo pamiršę kad VPT yra be atsakingo vadovo Na štai ponas prezidente mes po metų laiko jau radome auksinuką kuris galės vadovauti V P T tarnybai ,tikri juokdariai, kaip visą kadenciją juokino žmones dar daugiau prajuokino paskutinę darbo savaitę.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių