Prezidentūroje bus aptartos gynybos pramonės perspektyvos

  • Teksto dydis:

Prezidentūroje pirmadienį bus aptartos gynybos pramonės galimybės ir perspektyvos.

Prezidento Gitano Nausėdos iniciatyva rengiamoje diskusijoje dalyvaus Seimo, Vyriausybės nariai, verslo atstovai.

„Diskusijoje bus aptariama Lietuvos gynybos pramonės, kaip šalies saugumo ir gynybos sudedamosios dalies, skatinančios ekonomikos augimą, perspektyva, galimybės užsitikrinti Lietuvai kuo didesnę strateginę autonomiją viso ginkluotės ir įrangos gyvavimo ciklo metu“, – BNS sakė prezidento atstovas spaudai Ridas Jasiulionis.

Susitikimo dalyviai apžvelgs galimus pakeitimus teisėkūroje, susijusius su gynybos pramone, kalbės apie jos skatinimo mechanizmus, kaip užtikrinti kariuomenės, mokslo ir verslo bendradarbiavimą.

Vienas svarbiausių šalies gynybos užtikrinimo elementų – gynybos priemonių prieinamumas.

„Rusijos agresija prieš Ukrainą atskleidė priklausomybės nuo ilgų tiekimo grandinių bei užsienio gamintojų trapumą ir grėsmes, taip pat atvėrė Vakarų gamintojų galimybių ribas. Vienas svarbiausių šalies gynybos užtikrinimo elementų – gynybos priemonių prieinamumas, nepriklausomai nuo besikeičiančios tarptautinės politikos bei saugumo aplinkos, ir technologinis pranašumas prieš galimą priešininką“, – teigia konferencijos organizatoriai.

Anot jų, Lietuvai, esančiai nestabiliame regione bei turinčiai sieną su šalimi agresore, ypač svarbu investuoti į šalies saugumo ir gynybos stiprinimą.

Balandžio pradžioje ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė su grupe Seimo narių pateikė siūlymą leisti laisvosiose ekonominėse zonose gaminti karinę ginkluotę.

Pasak ministrės, dėl karo Ukrainoje augant ginkluotės paklausai Lietuva siekia didinti gynybos ir saugumo pramonės konkurencingumą, skatinti inovacijas ir investicijas į gynybos ir saugumo pramonę bei lietuviškos kilmės produktų eksportą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių