Prieš naujos Laisvės partijos steigimą – bandymas perimti pavadinimą

Naują Laisvės partiją steigiantys liberalūs politikai iki suvažiavimo likus savaitei susidūrė su kliūtimis bandydami išlaikyti teises į šį pavadinimą.

Viena partijos steigėjų parlamentarė Aušrinė Armonaitė Registrų centre pavadinimą „Laisvės partija“ rezervavo pernai lapkritį.

Anot jos, rezervacija galiojo iki gegužės 23 dienos – ši informacija skelbiama viešai, o po vidurnakčio bandant elektroniniu būdu pratęsti pavadinimą Registrų centro sistema to padaryti neleido.

Seimo narė tvirtina bandžiusi pavadinimą keliskart rezervuoti naktį ir rytą, o tuomet sužinojusi, kad analogiškas pavadinimas „Laisvės partija“ rezervuotas Kaune, pateikus raštišką prašymą. Tuomet tokį prašymą raštu pateikė ir A. Armonaitė.

To, kad oponentai bando kišti pagalius į ratus, mes to tikėjomės, gaila, kad tai daroma tokia brutaliu būdu.

„Mes siekiame pratęsti „Laisvės partija“ pavadinimo teisę sau, nes buvome savininkai šito pavadinimo, dėl viso pikto esame registravę ir „Lietuvos laisvės partija“, bet norėtume trumpesnio, aiškesnio. To, kad oponentai bando kišti pagalius į ratus, mes to tikėjomės, gaila, kad tai daroma tokia brutaliu būdu“, – BNS sakė A. Armonaitė.

Registrų centras teigė, jog aiškinasi situaciją, o teisės aktai nenumato galimybės pratęsti laikinai į Juridinių asmenų registrą įtraukto pavadinimo laikinos apsaugos termino. Netrukus Registrų centras BNS pranešė, kad įvertinus visas aplinkybes pavadinimo teisė lieka ligšioliniams savininkams, t. y. A. Armonaitei.

Registrų centro atstovas Mindaugas Samkus BNS patvirtino, kad per pastarąją parą tiek elektroniniu būdu, tiek raštu iš skirtingų asmenų buvo gauti prašymai dėl pavadinimo „Laisvės partija“ rezervavimo.

Tas pats pavadinimas gali būti laikinai įtrauktas į Juridinių asmenų registrą ne anksčiau kaip kitą dieną po 6 mėnesių termino pabaigos.

Laisvės partiją steigia Liberalų sąjūdį palikę politikai, tarp jų – sostinės meras Remigijus Šimašius, parlamentarė A. Armonaitė, buvusi Seimo narė Dalia Kuodytė.

Steigiamasis partijos suvažiavimas numatytas birželio pirmąją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Iš akies traukti

Iš akies traukti  portretas
Roza Liuksemburg ir Karlas Libknechtas

...

... portretas
Te tos 'partijos' steigiasi. TIK - reikia panaikint ANTIKONSTITUCINIUS 'rinkiminius' sąrašus.

Vat jums

Vat jums portretas
ir išgirtasis elektroninis reikalų tvarkymas. O Tai Armatūrai tep ir reikia. Kuo greičiau jie nugaiš tuo švariau gyvensim
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių