Prokuratūra nepradėjo tyrimo dėl galimo A. Juozaičio šmeižimo

  • Teksto dydis:

Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroras atsisakė pradėti ikiteisminį tyrimą dėl dabar jau buvusio kandidato į prezidentus Arvydo Juozaičio galimo šmeižimo bei trukdymo pasinaudoti rinkimų ar referendumo teise.

Kaip pirmadienį pranešė prokuratūra, sprendimas priimtas nustačius, kad nebuvo padaryta veika, turinti nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių.

„Prokuroras pažymi, kad baudžiamoji atsakomybė demokratinėje visuomenėje turi būti suvokiama kaip griežčiausia, kraštutinė priemonė, kai švelnesnėmis priemonėmis tų pačių tikslų negalima pasiekti. Dėl to pirmiausia, siekiant apginti asmens garbę ir orumą, turėtų būti išnaudotos švelnesnės, Civiliniame kodekse numatytos, priemonės“, – rašoma prokuratūros pranešime.

Kandidatas į prezidentus A. Juozaitis gegužės 7 dieną kreipėsi į prokuratūrą dėl to, kad Lietuvos radijo laidoje buvo išplatinta esą tikrovės neatitinkanti šmeižikiško pobūdžio informacija.

Pareiškėjas nesutiko su dviejų laidoje išsakytų teiginių teisingumu ir prašė juos įvertinti baudžiamosios teisės prasme.

Išanalizavęs A. Juozaičio pareiškime nurodytus duomenis, susipažinęs su viešumoje paskelbta informacija, prokuroras konstatavo, kad radijo laidoje paskelbti teiginiai savo pobūdžiu neatitinka būtinų Baudžiamojo kodekso straipsnio dėl šmeižimo nurodytų nusikalstamų veikų sudėties požymių.

Pasak prokuratūros, atsižvelgta ir į tai, kad vienas iš pareiškėjo nurodytų teiginių buvo paneigtas Lietuvos radijo eteryje.

Pareiškėjas vieną iš nurodytų teiginių – dėl A. Juozaičio vadovaujamo judėjimo neva „stengimosi“ patekti į Europos Parlamentą, prašė įvertinti ne tik kaip jo asmens šmeižimą, bet ir kaip galimą trukdymą rinkimams panaudojant apgaulę.

Nutarime atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą dėl šio teiginio nurodoma, kad tokio pobūdžio informacijos paskleidimas nėra laikytinas rinkėjų apgaule ir nesiekia baustinumo ribų.

Filosofas A. Juozaitis dalyvavo prezidento rinkimuose, jis surinko 4,69 proc. rinkėjų balsų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gail Thomas

Gail Thomas portretas
„Google“ už kiekvieeną mėnesį už darbą internete sumokėjo nuo 18000 iki 25000 dolerių... Paskutinį mėnesį aš uždirbsiu $ 23618 iš „Google“ ir esu nuolatinis studentas, o aš laisvalaikiu dirbu nuo 2 iki 3 valandų per dieną. kiekvienas žmogus gali prisijungti prie šio darbo ir pradėti uždirbti internete, kaip ir aš... >>>>>>>>>>>>>>>>>>>> w­­w­­w.W­­e­­b­­J­­o­­b­­98.C­­o­­m

Kristina

Kristina portretas
Tikrai graudu regėti iki ko ši šalis nusirito. Iš gerb. A. Juozaičio nuolat tyčiojasi purvasklaida, ištraukdama tamstos žodžius iš konteksto, skleidė klaidingą informaciją... O žmogus net savo teisių ginti negali. Va ir "demokratija" jums.

Danutė

Danutė portretas
Ir vėl sakys, kad visi prieš jį susimokę ir stengiasi pakenkti.. Vargšelis.. Jei labai ieškai priešų, tai visur jų rasi, Arvyduk..
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių