Prokurorai pradėjo tyrimą dėl galbūt melagingo Seimo nario A. Palionio liudijimo

Generalinė prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galbūt melagingo parlamentaro Andriaus Palionio liudijimo Seimo tyrimo komisijai.

Apie tai pareigūnai informavo Petro Gražulio apkaltos komisijai vadovavusį parlamentarą Liną Slušnį.

„Džiaugiuosi, kad prokuratūra į liudijimą ir pateiktą medžiagą pažiūrėjo principingai“, – penktadienį BNS sakė parlamentaras.

„Tai rodo, kad pateikta medžiaga yra verta atskiro dėmesio kolegai ir kiek liūdna, kai tokiu atsakingu klausimu kolegos gali sau leisti reikšti teiginius, kuriuos galima traktuoti kaip melą. Dar liūdniau, kad neveikia net įspėjimas apie pasekmes dėl melagingų parodymų“, – teigė jis.

Mišriai Seimo narių grupei priklausantis A. Palionis parlamentinei komisijai nurodė matęs, kad socialdemokratas Linas Jonauskas 2022 metų rugsėjo 15 dieną per vakarinį Seimo posėdį pats užsiregistravo ir balsavo dėl sesijos darbų programos.

Pasak A. Palionio, P. Gražulis buvo padėjęs kairę ranką link L. Jonausko balsavimo pulto, tačiau mygtukų nepaspaudęs.

„Sakau: Petrai, nejuokauk. Ir Petras tikrai nepaspaudė mygtukų“, – apkaltos komisijai tvirtino A. Palionis.

Jis sakė galįs garantuoti, kad L. Jonauskas pats balsavo.

Sakau: Petrai, nejuokauk. Ir Petras tikrai nepaspaudė mygtukų.

Tuo metu teismo ekspertai konstatavo, kad balsavimo laiku nefiksuota socialdemokrato veiksmų ties jo elektroninio balsavimo pultu, o greta sėdintis P. Gražulis „kaire ranka atlieka nenustatytą veiksmą (-us) ties savo darbo vietos elektroninio balsavimo bloko panele ir ištiesęs ranką atlieka nenustatytus veiksmus ties Seimo nario L. Jonausko darbo vietos elektroninio balsavimo bloko panele“.

Seimo nariai, liudydami specialiajai komisijai, pasirašo, kad pažada sakyti tiesą ir yra įspėjami apie baudžiamąją atsakomybę už melagingą liudijimą.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas būtent dėl melagingo liudijimo apkaltos proceso metu Seimo specialiajai tyrimo komisijai.

A. Palionis penktadienį BNS sakė, kad prokurorai su juo dar nesusisiekė dėl šio tyrimo.

„Atliks ikiteisminį tyrimą ir išsiaiškins“, – teigė jis.

Parlamentaras tvirtino savo liudijimo neketinąs atsisakyti.

„Kaip aš galiu juos (parodymus – BNS) pakeisti, jeigu pasakiau tai, ką mačiau“, – sakė A. Palionis.

„Pažiūrėkite filmą ir matysite, kad jis (L. Jonauskas – BNS) lygiai taip pat atlieka veiksmus, kaip ir P. Gražulis, tik tiek, kad jų nesimato“, – tvirtino politikas.

P. Gražulio veiksmus tyrusi apkaltos komisija valdančiųjų balsais nusprendė, kad Mišriai Seimo narių grupei priklausantis parlamentaras balsavo už kitą Seimo narį, todėl yra pagrindas pradėti jam apkaltą.

Šiai išvadai dar turi pritarti Seimas.

Jeigu prokurorai norės A. Palionį apklausti kaip įtariamąjį, generalinė prokurorė turės kreiptis į Seimą dėl jo teisinės neliečiamybės panaikinimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Komentaras

Komentaras portretas
Kuo neįtiko gerb.Palionis?Teisme meluoja liudininkai, žlugdo žmonių gyvenimus,niekas jų nebaudzia.Galimai,nori priversti jį liudyti taip,kaip jiems paranku.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių