R. J. Dagys teigia padėsiantis kurtis naujam judėjimui

Konservatorius palikęs Seimo narys Rimantas Jonas Dagys teigia nekeliąs sau tikslo steigti naują partiją, tačiau savo pareiga laikąs padėti kurtis naujam judėjimui, remiančiam tradicines vertybes.

Tačiau trečiadienį Seime surengęs spaudos konferenciją politikas neatskleidė, nei kas, nei kokį naują judėjimą kuria.

„Pasitraukęs iš Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos nekeliu tikslo sau kurti partiją, nes judėjimas kuriasi pats spontaniškai iš apačios ir su laiku tik stiprės. Tą procesą paskatino ir prezidento Gitano Nausėdos kampanija, ypač prigimtinių teisių ir siekių kurti gerovės ant tvirtų pamatų deklaravimas“, – sakė R. J. Dagys.

„Savo vaidmenį matau kaip pagalbą kylančiam judėjimui greičiau ir profesionaliau susikurti, panaudojant mano patirtį, žmonių patirtį, kurie jau seniai yra politikoje, kad būtų išvengta klaidų ir klystkelių, kuriais nueita prieš kelis dešimtmečius“, – kalbėjo parlamentaras.

Paprašytas įvardyti, kas ir kokį judėjimą kuria, R. J. Dagys atsisakė tai padaryti.

„Tikrai jums jo nevardysiu ir nedarysiu taip, kaip jūs dabar įsivaizduojate“, – sakė jis.

Savo vaidmenį matau kaip pagalbą kylančiam judėjimui greičiau ir profesionaliau susikurti.

Politiko teigimu, telkiasi įvairios žmonių grupės, organizacijos, kurie mato krikščioniškų, patriotinių vertybių stygių viešajame gyvenime ir nori jas sugrąžinti.

Apie patriotinių jėgų telkimą po nesėkmingų prezidento rinkimų buvo pranešęs ir filosofas Arvydas Juozaitis. Jis yra įsteigęs visuomeninį-politinį judėjimą „Lietuva yra čia“.

R. J. Dagys paneigė ketinąs prisidėti būtent prie šio judėjimo.

„Ne, nekalbu apie jokį poną Juozaitį, kalbu apie žmones, kurie buriasi spontaniškai, kad jų idėja būtų atstovaujama, krikščioniškos bendruomenės idėjos būtų atstovaujamos. Ne koks nors Juozaičio ar kitų žmonių inicijuotas politinis judėjimas siekiant konkrečių savo tikslų“, – teigė parlamentaras.

Anot jo, visi atsakymai bus duoti rudenį.

„Prezidento antro turo rezultatai parodė, kad prieš liberalių pažiūrų kandidatę ženklia persvara laimėjo iš esmės tradicinės šeimos ir tautinės ir socialinės angažuotos rinkos ekonomikos pažiūras atstovaujantis lyderis. Būtent Lietuvai to ir reikia, nepaisant spaudoje dominuojamos priešingos nuomonės“, – trečiadienį per spaudos konferenciją aiškino R. J. Dagys.

„Žmonės intensyviai šalinasi nuo bet kokių naujovių, kurios nors ir piešia optimistinį vaizdinį, bet vaivorykštinis liberalus rojus jų nė kiek nežavi. Jie jaučia, kad tai yra tam tikra destrukcija, nėra vieningos sistemos, tai griauna mūsų tam tikrą prigimtinę tvarką. Jie šalinasi nuo ne visai sąžiningos, savanaudiškos socialinę atskirtį nešančios politikos“, – kalbėjo Seimo narys.

Trečiadienį R. J. Dagys pasitraukė iš opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos ir jos frakcijos parlamente. Anot jo, partija nusigręžė nuo savo vertybių.

Birželio pabaigoje TS-LKD prezidiumas patvirtino Priežiūros komiteto R. J. Dagiui skirtą sankciją, kad jis kaip partijos kandidatas negalės dalyvauti kituose Seimo rinkimuose.

R. J. Dagys nubaustas už sprendimą neatšaukti parašo po pernykšte „valstiečio“ Mindaugo Puidoko registruota įstatymo pataisa dėl vaiko teisių apsaugos bei nederamų pasisakymų apie kolegas Seime, įskaitant partijos kandidatę į prezidentus Ingridą Šimonytę.

R. J. Dagys TS-LKD priklausė nuo 2002 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietiškas

Pilietiškas portretas
Ot tokiems ir reikia būti, bet kokia kaina, seimo nariais. Priešingu atveju, jie taptų mums mokesčių mokėtojams našta, nes niekur negautų darbo! Tiesa, jis juk gautų solidžią pensiją! Nors tinka ten tarp širinskienių, kirkilų, čimbarų, karbauskių, žemaitaičių ir t.t. Tokia gera dermė! Štai kodėl R. Ališauskas, vertindamas Lietuvos švietimą, vvisus rodiklius lygina su Afrika. Kok bus seime Dagys ir į jį panašūs, tai vidas sritis Lietuboje, geriausia vertinti su Afrika. Bent kai kur galime pasidžiaugti:)))

...

... portretas
Dagį berods po (Trojos) kumelės uodega kiša...

Vertinau

Vertinau portretas
aš p. Dagį vertinau kaip rimtą, supratingą, intelektualų žmogų. Bet jo naujas amplua mane stebina. Juk daugelis pavyzdžių rodo, kad atskilėliai tampa politiniais lavonais. Tokiais tapo ne tik Vagnorius, bet ir Zuokas, Paksius, Prunskienė, o dabar ir „bebrai" - iki naujų rinkimų laiko nedaug lieka, kol pakavos...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių