R. Karbauskis apie L. Linkevičių: konservatoriai vengia priekaištų prezidentui

Užsienio reikalų ministrą Liną Linkevičių dėl glaudesnio dialogo su Baltarusija kritikuojantys konservatoriai turėtų pirmiausia priekaištauti prezidentui Gitanui Nausėdai, tačiau vengia tai daryti dėl politinio pavojaus, sako valdančiųjų „valstiečių“ pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

„Jei kaltina ministrą L. Linkevičių, tai pirmiausia reikėtų kaltinti prezidentą. Manau, kad konservatoriai pasirenka tą kaltinti, kuris jiems mažiau pavojingas politine prasme“, – Žinių radijui trečiadienį sakė R. Karbauskis.

Opozicijos iniciatyva trečiadienį L. Linkevičius kviečiamas į Seimo Užsienio reikalų komitetą aptarti Lietuvos santykius su Baltarusija, Lietuvos poziciją dėl Europos Sąjungos ir Baltarusijos susitarimo, veiksmus siekiant blokuoti Astravo atominę elektrinę. Jis turėtų pristatyti informaciją apie praėjusią savaitę Niujorke vykusį susitikimą su Baltarusijos užsienio reikalų ministru.

R. Karbauskis sako, kad Vakarai linkę keisti retoriką ir veiksmus Baltarusijos atžvilgiu, ir Lietuva į tai reaguoja, tačiau šalies pozicija dėl Baltarusijoje statomos Astravo atominės elektrinės, jog ji neatitinka tarptautinių standartų ir kelia grėsmę Lietuvos saugumui, išlieka nuosekli.

„Kaip suprantu, ministras L. Linkevičius vykdo politiką, kurią iš principo rodo ir tiesiogiai vadovauja Lietuvos prezidentas. Sutikčiau su tuo, kad sprendimai pamatuoti ir adekvatūs. Bet jokių sprendimų dėl jokios atominės elektrinės nėra“, – teigia R. Karbauskis.

Lietuva pastaraisiais metais vienintelė iš ES šalių blokavo susitarimą dėl ES ir Baltarusijos partnerystės prioritetų. Konservatoriai sako, kad Lietuva turi ir toliau nepasirašyti sutarties. Prezidentas ir ministras teigia, kad sutarčiai pritars tik tuo atveju, jei joje bus sąlygos dėl pagarbos demokratijos vertybėms ir branduolinės saugos reikalavimams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

a lia prezidentas su ministeriu

a lia  prezidentas su ministeriu  portretas
teigia, kad sutarciai pritars tik tuo atveju , jei joje bus slygos del ,,,,pagarbos demokratijos vertybem,,,,kokios tos vertybes vakaru hulturos preZIUdente ???? per subine pasitratint ,ar jankiams nuciulpt ???....garantuoju po tokio pareiskimo jums Lukosenka su visa baltarusiu tauta spjaus y snuky.....

Oi

Oi portretas
Jis , atrodo, skuba pavalgyti...

Jeigu Karbauskis

Jeigu Karbauskis portretas
sugebėtų iki galo sutvarkyti LRT, bei Skvernelio vykdomą Lietuvos miškų, parkų ir kitų daugiamečių medžių naikinimą, tai aš tikrai labai domėčiausi ką ir kaip jis replikuoja, galvoja ar sako. Dabar, atsiprašau, net straipsnio neskaitysiu..
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių