R. Karbauskis: per krizę reikia ne mažinti mokesčius, o didinti pajamas

Prezidentūrai dėl koronaviruso krizės siūlant laikinai sumažinti gyventojų pajamų mokestį, Seimo valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis sako, kad krizės akivaizdoje reikėtų galvoti ne kaip mažinti mokesčius, o kaip padidinti gyventojų pajamas.

„Dabar ne mokesčius reikia mažinti, o pajamas didinti“, – LRT radijui trečiadienį sakė R. Karbauskis.

„Dabar klausimas yra Lietuvoje išlaikyti vartojimą, palaikyti žmonių pajamas, o aš tikiuosi, kad Europos ir kitų šalių atsigavimas leis mums neturėti didžiulės krizės eksporte“, – teigė jis.

R. Karbauskis taip pat nesukreikšmino finansų ministro Viliaus Šapokos antradienį paskelbtų skaičių, jog valstybės biudžeto pajamos balandį buvo apie 31,1 proc. (221 mln. eurų) mažesnės nei prognozuota.

„Dalis mokesčių yra atidėta. Šiuo momentu atidėta, mano žiniomis, apie 350 mln. eurų mokesčių. Jeigu šitie pinigai būtų įkritę į valstybės biudžetą, tai mes praktiškai neturėtume atsilikimo“, – sakė R. Karbauskis.

Aš tikiuosi, kad Europos ir kitų šalių atsigavimas leis mums neturėti didžiulės krizės eksporte.

„Atidėti mokesčiai tikrai ne bankrutavusioms įmonėms, padedant verslui, tai šitoje situacijoje tikrai dar nieko baisaus neatsitiko“, – pridūrė jis.

Prezidento patarėjas Simonas Krėpšta antradienį sakė, kad pajamų mokesčio mažinimo galimybę kaip ekonomikos skatinimo priemonę Gitanas Nausėda aptarė su ekonomistais praėjusią savaitę.

Anot jo, siūloma laikinai – iki šių metų pabaigos – sumažinti šį mokestį ir taip padidinti visų dirbančių žmonių pajamas, paskatinti paklausą bei sušvelninti ekonomikos nuosmukį.

Savo ruožtu V. Šapoka sakė nepritariantis idėjai mažinti pajamų mokestį. Anot jo, yra daug greitesnių ir efektyvesnių priemonių, pavyzdžiui, garantijos arba subsidijos.

Šiuo metu pagrindinis pajamų mokesčio tarifas yra 20 proc.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kis

Kis portretas
Elementaru Vatsonai,bet juk jus neturite LRTV,neturite tiek nupirktu "bendarminciu",tad tai eilinis feikas,kad sumazinus mokescius prasides zadetas rojus,kuris dar tik uz posukio po 27 metu pazadu.Vardan tiesos turime turciu,kurie isgrobste ne tik Musu Lietuvos ir lietuviu sukurta turta,bet isisavino ir ES parama.Jeigu zmones dar nesupranta tu banditeliu politikos,tikrai dar ilgam sedesime juodaodzio skyleje.(Juk nepavadinsi patriarcha tikruoju vardu,soks visi ginti,cia ne Narkevicius,Iki rinkimu tikrai sulauksiu,kad kazka isprivartavo,juk Grazulis padarytas Kazanova,nes nemyli KGB rezidento partijos ir ja ivardino tikriniu vardu?Juk niekas sitaip ju nemyli kaip landzbergio gauja?

Hmm

Hmm  portretas
Reikia ne pajamų mokestį mažinti. O prėditinės vertės mokesti (PVM) mažinti. Kas skatintų didesnį vartojimą. Dar geriau vietinės produkcijos ir paslaugų pvm mažinimas. O kaip padidinti pajamas krizės laikotarpių? Skolintis ir remti? Na geriau negu skolintis ir veržtis diržus bei didinti mokesčius. Bet efektas panašus.

Rinkėjas

Rinkėjas portretas
Ne nu baikit juokus visam pasaulyje cieli institutai ekonomikos dirba, prognozuoja ką daryti su krize - o čia vidurinę baigęs ir privogtą palikimą gavęs aiškina kaip daryti. Nu Jūs ar viso proto, Ponai..
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių