R. Karbauskis: L. Savickas ieškojo progos pasitraukti iš „valstiečių“ frakcijos

Seimo nario Luko Savicko sprendimas trauktis iš frakcijos buvo tikėtinas, jis tiesiog pasinaudojo palankia proga, teigia Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderis Ramūnas Karbauskis.

„Grėsmės čia aš tikrai nematau. Dėl Luko, Rūtos (Miliūtės) ir Tomo (Tomilino) čia viskas labai tikėtina. Dėl Tomo – viskas aišku, o dėl Luko ir Rūtos – jiems buvo pasakytas aiškiai Valstiečių ir žaliųjų sąjungos sprendimas, kad jeigu jie toliau ruošiasi balsuoti už Partnerystės įstatymą, tokiu atveju jie bus pašalinti iš frakcijos“, – BNS ketvirtadienį sakė R. Karbauskis.

„Matyt, jie neplanuoja keisti savo sprendimo ir atitinkamai ieško progos, kada tai pasakyti“, – tvirtino jis.

L. Savickas pranešė sprendimą palikti LVŽS frakciją parlamente priėmęs po antradienį prie Seimo kilusių riaušių, frakcijos kolegų sveikinimus mitingo dalyviams pavadinęs „nesuvokiamais“ ir „milžinišką gėdos jausmą keliančiais“.

„Valstiečių“ partijai nepriklausanti, tačiau pagal jos sąrašą į Seimą išrinkta Seimo narė Rūta Miliūtė BNS sakė svarstanti, ar neišeiti iš šios partijos frakcijos parlamente.

„Konkrečių žingsnių nesu suplanavusi, nieko neketinu paskelbti nei šiandien, nei šią savaitę, bet apie ką pagalvoti tikrai yra, ir ne tik antradienio įvykiai ir kolegų reakcijos, tai, kas buvo kalbama nuo scenos, privertė susimąstyti, kad galbūt ateityje ir gali būti (toks spendimas). Manau, iki rugsėjo, sesijos pradžios reikia ramiai apgalvoti ir kažkokias išvadas pasidaryti. Penkeri metai praleisti šitoje frakcijoje, bet kryptis, kuri pasirinkta, kelia man abejonių“, – teigė ji.

Dėl ideologinės partijos linijos nesilaikymo iš LVŽS pašalintas T. Tomilinas taip pat svarsto palikti frakciją.

Nesupranta L. Savicko elgesio

R. Karbauskio nuomone, L. Savickas tiesiog pasinaudojo pasitaikiusia proga ir apgailestavo, kad ši pasirinkta netinkamai, apjuodinant „valstiečių“ frakcijos narius.

„Proga pasirinkta labai prasta ir tai, kaip tai padaryta, buvo labai, mano vertinimu, gėdinga. Apšmeižti kolegos, pabandyta susieti riaušes su mitingu, kas visai nieko bendra neturi, turint omenyje mūsų žmonių dalyvavimą. Mūsų du kolegos dalyvavo mitinge, skaitydami partijos pareiškimą, ir nieko bendra su riaušėmis jie tikrai neturėjo, bet Lukas, kadangi siekia kaip nors pateisint savo išėjimą, jis sujungė, sumaišė viską ir apšmeižė savo kolegas“, – teigė „valstiečių“ lyderis.

„Šnekėjau su kolegomis, jie labai nusivylę Luku, tiesiog baisiai nusivylę, nes niekas nesupranta tokio elgesio“, – pridūrė jis.

R. Karbauskis teigė neapgailestaujantis dėl šio frakcijos sumažėjimo, nes Seimo narių, nepalaikančių svarbios partijai vertybinės pozicijos, joje ir neturėtų būti. Vis dėlto jis mano, kad Seimo nariai, palikdami frakciją, turėtų atsisakyti ir mandato, nors abejojo, ar šie taip pasielgs.

Skirtis su S. Skverneliu – dėl prezidento

LVŽS lyderis taip pat sakė, kad frakcijoje vyksta „rimta ir nuožmi“ diskusija su ekspremjeru Sauliumi Skverneliu dėl jo neigiamo požiūrio į prezidentą, remiamą „valstiečių“.

„Čia yra skirtis su Sauliumi Skverneliu. Jis prezidento nepalaiko, visais būdais agituoja frakciją nepalaikyti prezidento. Negaliu paaiškinti, ar tai susiję su prezidento rinkimais, ar tai susiję su laikotarpiu po prezidento rinkimų, bet bet kuris frakcijos narys jums patvirtins, kad jo požiūris į prezidentą yra visiškai neigiamas, kas visiškai aiškiai prieštarauja mūsų partijos pozicijai. Bet tai nėra priežastis, dėl ko mes negalėtume dirbti kartu“, – tvirtino R. Karbauskis.

„Negalėčiau teigti, kad tai gali tapti priežastimi išeiti – tai jau nuo pačio Sauliaus priklauso – mes jam tokių sąlygų tikrai nekeliame“, – akcentavo jis.

Pasak R. Karbauskio, kitų skirčių frakcijoje nėra, o dėl partijos narių vertybinių nuostatų esantis tikras.

„Tai tikriausiai vis tiek būtų vertybinis skirtumas arba požiūris į prezidentą. Mes kitų problemų arba kokių nors skirtumų visiškai nematome. Arba atsirastų, ko aš netikiu, skaičiavimo naudos. Bet aš abejoju, ar Saulius, ar kas nors kitas pradėtų skaičiuoti naudą – kas jam būtų naudingiau po trejų metų. Nelabai tikiu tuo“, – svarstė jis.

LVŽS pirmininkas sakė neabejojantis, kad S. Skverneliui nusprendus kurti naują frakciją, jų frakcijos tai smarkiai nepaveiktų.

„Praktiškai jeigu būtų koks nors veiksmas, jis būtų labai neskaitlingas. Nelabai tikėčiau, kad mūsų frakcijos sąskaita galėtų atsirasti dar viena frakcija“, – sakė R. Karbauskis.

S. Skvernelis viešai yra užsiminęs apie takoskyrą su R. Karbauskiu ir neatmetė galimybės kurti naują frakciją.

L. Savickas dabartinio opozicijos lyderio S. Skvernelio Vyriausybėje dirbo vicekancleriu bei patarėju.

Jis buvo vienas iš trijų „valstiečių“ frakcijos narių, Seimo pavasario sesijoje palaikiusių Partnerystės įstatymą. Jį taip pat palaikė R. Miliūtė bei T. Tomilinas.

Pastarasis dėl to buvo pašalintas iš partijos. S. Skvernelis tuomet tokį sprendimą pavadino keistu.

R. Karbauskis yra pareiškęs, kad lyčiai neutralią partnerystę palaikantiems politikams frakcijoje ne vieta.

Šiuo metu „valstiečių“ frakcija Seime turi 32 narius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Psichol.

Psichol. portretas
Karbauskiui noriu pasakyti, kad jo partijoje buvo ir yra žmonių ,kurie yra konservatorių žmonės ,kurie perduoda konservatoriams viską,kitaip sakant ,sutukačių.Tai buvo nuo pradžių dabar ryškėja ir bus aišku toliau kad tokie .O šito išdaviko nereikia gailėti,jo veido fiozonomija išdaviko tokio ,kuri karo metu šaudytų.O tokie perėjūnai turėtų padėti seimo nario mandatą ir apleisti seimą.Išdavikas visada ir visiem bus išdaviku.

gerai

gerai portretas
Ramunai varyk visus lgbt zydus von su visais farais ir vyktoriukais ir grazink /valstieciu valdya zmonems nes jie to nusielne o A Sirinskiene paskirk i vadovaujanti posta MP arSP tas nesvarbu svarbu kad tauta turetu i ka atsiremt be kunigu pagalbos savo tautos paprociuose kuriuose buvo ramybe ir pagarba artimui ko netekome po 1940m invaziju ir tremimu kur tauta tapo supriesinta ir tas vysta iki siol kas sustabdys sio setono siauteima?;;;;;;;;;

Taigi

Taigi portretas
Taigi jo laukia A,rmonaite isskestomis rankomis,gal ir ministru padarys.Dar vienas isverstaskuris karjeristas.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių