R. Karbauskis: neįvertinau, kiek savivaldoje svarbios asmenybės

Didžiausią mandatų skaičių savivaldos rinkimuose savo partijai prognozavęs „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis pirmadienį pripažino neįvertinęs, kiek šiuose rinkimuose yra svarbios asmenybės.

„Matyt, kad neįvertinau to, kiek stipriai veiks rinkimuose asmenybės“, – žurnalistams Vilniuje sakė R. Karbauskis.

„Jeigu mes būtume leidę sau daugiau Seimo narių iškelti kandidatais į merus, tikrai būtume turėję kiek kitokį vaizdą“, – pridūrė jis.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga rinkimuose iškovojo 222 savivaldybių tarybų narių mandatus, merų rinkimus laimėjo penki partijos kandidatai, dar išrinktas meras buvo iškeltas bendrai „valstiečių“ ir liberalų.

Pagal tarybų narių mandatus „valstiečiai“ rinkimuose liko treti, pagal merus – ketvirti.

R. Karbauskis tvirtino, kad tikrasis palaikymas nacionaliniu mastu partijoms paaiškės po gegužę vyksiančių Europos Parlamento rinkimų.

Vis dėlto jis pareiškė, kad dalies kitų partijų merų pergalę lėmė ir „valstiečių“ įdirbis Seime bei Vyriausybėje.

Pasak R. Karbauskio, nuo 2016 metų centrinė valdžia ėmėsi baigti senas valstybės investicijų programas į objektus regionuose.

„O kas karpė raudonas juosteles prie tų objektų? Karpė tie patys merai, daugelis jų, kurie laimėjo rinkimus“, – sakė „valstiečių“ lyderis.

„Tai yra visiškai asmenybių rinkimai ir, matyt, kad tas pokytis, kai mes įvedėme tiesioginius merų rinkimus, jis būtent kristalizuojasi tuo, kad tie merai, kurie sugeba konstruktyviai dirbti, sugeba vykdyti savo programas, jie įsitvirtina“, – pridūrė jis.

Sveikino komitetus

R. Karbauskis taip pat sveikino sėkmingai pasirodžiusius visuomeninius rinkimų komitetus ir teigė, kad į savivaldą ateina jauni žmonės, kurie galės dirbti čia dešimtmečiais.

Pastarosiomis savaitėmis kaistant svarstymams suvienodinti sąlygas komitetams ir partijoms dalyvauti rinkimuose, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas žadėjo neleisti suvaržyti komitetų galimybių.

„Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga tikrai neleis, kol mes turėsime įtaką, niekaip suvaržyti komitetų veiklos savivaldybėse, komitetų galimybių dalyvauti rinkimuose“, – žadėjo politikas.

Mes šiuose savivaldos rinkimuose turime labai daug nepartinių žmonių, kurie dalyvaudami komitetuose sugebėjo tuos rinkimus laimėti.

„Mes šiuose savivaldos rinkimuose turime labai daug nepartinių žmonių, kurie dalyvaudami komitetuose sugebėjo tuos rinkimus laimėti“, – teigė R. Karbauskis.

Jis džiaugėsi, kad „valstiečių“ atstovai pirmą kartą pateko į tarybas didžiuosiuose miestuose, kur galės parodyti savo galimybes.

„Mūsų konstruktyvumas ir bendradarbiavimas bus labai naudingas miestuose“, – kalbėjo R. Karbauskis.

Politiko teigimu, rezultatai rodo, kad „tai nėra nusivylimo valdžia rinkimai“.

„Akivaizdu, kad žmonės nėra nusivylę savivalda, o mums sprendžiant nacionalinės politikos klausimus yra džiugu, nes žmonės mažiau emigruoja, kai yra patenkinti tuo, kaip veikia visos grandys valdžioje“, – tvirtino „valstiečių“ lyderis.

Pergalė Lazdijuose ir nesėkmė Ignalinoje

Į spaudos konferenciją taip pat atvyko Lazdijų rajono merės postą iškovojusi „valstietė“ Ausma Miškinienė. Ji per antrąjį turą nugalėjo perrinkimo siekusį savivaldybės vadovą Artūrą Margelį.

„Tai sukaupto žmonių pasitikėjimo, atkaklaus darbo, bendravimo, gyvo kontakto rezultatas“, – sakė politikė.

A. Miškinienė teigė koaliciją formuosianti su ją parėmusiais socialdemokratais, „Tvarka ir teisingumu“ bei konservatoriais.

Ji pareiškė, kad kova su A. Margeliu Lazdijuose „neatrodė skaidri ir sąžininga“.

„Bet čia jau įvertins tie, kurie turi tam įgaliojimus“, – kalbėjo A. Miškinienė.

Vis dėlto „valstiečiai“ pirmą kartą nuo 1995 metų neturės mero Ignalinoje. Per antrąjį turą čia išrinktas socialdemokratas Justas Rasikas, nurungęs Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatą Henriką Šiaudinį.

Tačiau „valstiečiai“ iškovojo daugiausia – devynias – vietas Ignalinos savivaldybės taryboje, socdemai gavo septynis mandatus.

Ilgametis Ignalinos rajono meras Bronis Ropė sakė, kad vietos „valstiečių“ skyrius spręs, ar dalyvauti valdančiojoje koalicijoje, ar dirbti opozicijoje.

Jis taip pat tvirtino, kad „valstiečių“ kandidatas „neleido sau šnekėti to, kas šauna į galvą“ ir dalyti nepamatuotų pažadų, skirtingai nei oponentai.

B. Ropė kritikavo socdemų pažadus kelti algas, plėsti vietos ligoninės paslaugų spektrą, įkurti Chirurgijos skyrių.

„Tai yra nerealūs dalykai, kurių paprasčiausiai nebus“, – pareiškė politikas.

Premjeras: „valstiečiai“ sustiprino pozicijas

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis sako, kad jį delegavusi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga savivaldos rinkimuose sustiprino savo pozicijas.

„Vertinu teigiamai, kadangi politinė partija, kuri buvo ne taip stipriai atstovaujama tarybose, gavo beveik šimtu mandatų daugiau, taip pat sustiprino savo merų pozicijas ir (...) didžiuosiuose miestuose, kur niekada neturėjo nei atstovų, nei frakcijų, turi“, – žurnalistams Vilniuje pirmadienį sakė premjeras.

„Žmonės pasirinko tuos lyderius, ypač kalbant apie merų rinkimus, kurie yra labai realiais veiksmais padarę tai bendruomenei konkrečių darbų arba vis dar suteikia pasitikėjimo kreditą galvodami, kad gal antrai kadencijai pavyks ką nors konkretaus padaryti“, – kalbėjo S. Skvernelis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Vyriausias žemgrobių mažaraštis gandragalvis žemai nulenkė tuščią,ant ilgo kaklo galvą ir lyžtelėjo protingesniems už save.

>Evy Raes

>Evy Raes portretas
bliat babajau dink.Išmokai gerai lietuviška transleiter'i nusistatyt?

Kokios asmenybės?

Kokios asmenybės? portretas
Gal ponui reikėtų atidžiau pasidomėti ką ir kaip daro jo partijos skyriai vietose? Nes Klaipėdoje jų nebuvo matyti. Savivaldos (kaip ir bet kokios valdžios) rikimuose sprendžia tik iki to padarytas įdirbis viešojo intereso naudai. Vaitkus jau koks garsus o net pinigai nepadėjo nuverst Grėbliausko, kuris lakstė per visas visuomenės grupes, subūrė net savo ,,miesto visuomenininkų-kovvotojų" eskadroną įkurdamas nuosavą portalą ir asociaciją, dalyvavo bet kuriame superstame renginėlyje kur fotografuodavosi su liaudim ir skersai, ir išilgai..O jau ko tik nežadėjo..Žinoma, žadėjo tik pensininkams ir durniams. Su tikraisiais aktyvistais net nemėgino..O naudingi durniai ir Afrikoj durniai.Tad sveikinu su rinkimais ir linkiu sveiko mastymo bei realaus įvykių vertinimo
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių