R. Karoblis dėkoja Portugalijai už indėlį saugant regioną

  • Teksto dydis:

Krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis antradienį padėkojo Lietuvoje viešinčiam Portugalijos gynybos ministrui Joao Cravinho (Žuaunui Kravinjui) už jo šalies indėlį į Baltijos jūros regiono saugumą.

Nuo liepos Lietuvoje keliems mėnesiams yra dislokuoti apie 150 Portugalijos karių, jie treniruojasi kartu su lietuviais.

„Portugalijos indėlis yra reikšmingas ne tik Lietuvos, bet ir viso regiono saugumui. Portugalijos rotacinių pajėgų dislokavimas Lietuvoje padeda ne tik stiprinti mūsų pajėgų sąveikumą, dalytis  patirtimi, bet ir didina pietų flango partnerių suvokimą apie regione vyraujančias saugumo realijas”, – pranešime cituojamas R. Karoblis.

Portugalijos ministras tvirtino, kad jo vizitas į Lietuvą yra „solidarumo su draugu ir sąjungininku išraiška“.

„Portugalija ir Lietuva atstovauja NATO ir Europos Sąjungai, ir nepaisant mūsų geografijos, mūsų saugumas ir ateitis yra tarpusavyje susiję. Man asmeniškai šis susitikimas buvo labai naudingas, padėjęs giliau suprasti, kaip galime toliau dirbti kovodami su bendrais iššūkiais“, – kalbėjo J. Cravinho.

Portugalija ir Lietuva atstovauja NATO ir Europos Sąjungai, ir nepaisant mūsų geografijos, mūsų saugumas ir ateitis yra tarpusavyje susiję.

Ministrai aptarė aktualius aktyvaus dvišalio bendradarbiavimo klausimus, regioninės gynybos stiprinimą, artėjančius NATO gynybos ministrų bei NATO viršūnių susitikimus, Europos Sąjungos gynybos iniciatyvas.

Anksčiau J. Cravinho aplankė Klaipėdoje dislokuotus portugalų karius.

Šios šalies kariai Lietuvoje dislokuojami trečią kartą nuo 2014 metų, kai Rusijai aneksavus Krymo pusiasalį ir pradėjus remti separatistus Ukrainos rytuose kai kurios NATO šalys pradėjo siųsti karius į regioną kelių mėnesių rotacijoms.

Panašias rotacines pajėgas Lietuvoje buvo dislokavusios Belgija, Čekija, Danija, Jungtinės Valstijos, Lenkija, Liuksemburgas, Vengrija ir Vokietija.

Portugalija keturis karto yra dalyvavusi Baltijos šalių oro policijos misijoje, atsiuntė karių į Vilniuje veikiantį nedidelį NATO štabą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Ech: "Portugalija keturis karto yra dalyvavusi..." - kas tas 'kartO'?..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių