R. Šukys skųs teismo sprendimą dėl VSD informacijos

  • Teksto dydis:

Buvęs ministras Raimondas Šukys žada Lietuvos Aukščiausiajam Teismui skųsti šią savaitę priimtą Vilniaus apygardos teismo nutartį dėl paviešintos Valstybės saugumo departamento (VSD) informacijos apie jį.

R. Šukys žada įrodinėti, kad būtent žvalgybos tarnyba paskleidė apie jį neteisingus duomenis.

„Aš tai žadu įrodinėti ir Aukščiausiajam Teismui, kuriam apskųsiu Vilniaus apygardos teismo sprendimą“, – sakė R. Šukys.

Jo įsitikinimu, nėra pagrindo teigti, kad atsakomybę už VSD teiginius turėtų prisiimti Seimo kanceliarija ar žiniasklaida.

Vilniaus apygardos teismas šią savaitę nurodė žemesnei instancijai iš naujo išnagrinėti buvusio ministro R. Šukio ir VSD ginčą.

Trijų teisėjų kolegija priėjo prie išvados, kad VSD pažymos pateikimas Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui „negali būti prilyginamas informacijos paskleidimui tretiesiems asmenims“, ir nurodė apylinkės teismui nustatyti asmenį, atsakingą už duomenų paskleidimą.

Apylinkės teismas pernai balandį konstatavo, kad VSD pažymoje esantys teiginiai apie R. Šukį neatitinka tikrovės, žemina jo garbę ir orumą.

Tuomet konstatuota, kad darydamas apibendrinimus ir išvadas VSD įvykusius faktus vertino neteisingai ir neadekvačiai, o teikdamas neįslaptintus duomenis Seimo komitetui galėjo numatyti, jog informacija bus išviešinta.

Apylinkės teismas buvo įpareigojęs VSD paskelbti paneigimą.

VSD pažymoje buvo rašoma, kad R. Šukys aptarinėtas kaip kandidatas į Seimo pirmininkus ir ministrus, kai koncerno „MG Baltic“ atstovai bandė daryti nederamą įtaką politiniams procesams.

Seimas po parlamentinio tyrimo konstatavo, kad „MG Baltic“ veikla kelia grėsmę Lietuvos nacionaliniam saugumui. Koncernas tyrimą yra pavadinęs politiniu farsu.


Šiame straipsnyje: Raimondas ŠukysVSDteismas

NAUJAUSI KOMENTARAI

idomu

idomu portretas
jis nori parodyt kad saugumas renka melaginga informacija ir tokius biedniokus kaip jis apsmeizia ot idomus zmogelis
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių