Pereiti į pagrindinį turinį

R. Žemaitaitis įvardijo, ko tikisi antrame rinkimų ture

2024-10-23 12:31

Iš anksto balsavęs „Nemuno aušros“ lyderis Remigijus Žemaitaitis tikisi, kad jo vadovaujama partija antrame Seimo rinkimų ture iškovos bent šešis mandatus.

Remigijus Žemaitaitis

„Mes turime 12 (vienmandatininkų antruose turuose – BNS), labai norėčiau, kad visi 12 laimėtų. Man būtų čia didelė dovana gyvenime. Bet jei laimėsime pusę arba daugiau kaip pusę, taip pat bus (dovana – BNS)“, – Kauno rajono savivaldybės pastate žurnalistams sakė R. Žemaitaitis.

„Iš tų 12 visi turi realius šansus, keturi iš jų yra pirmaujantys, tarp kitų skirtumas yra labai nedidelis. Keletą apygardų turime išėję su konservatoriais ir Liberalų sąjūdžiu, ten gal didesnė tikimybė yra, nes centro kairės politinės jėgos palaiko mūsų kandidatus ir tose apygardose didesnė pergalės tikimybė“, – pažymėjo jis.

Klaipėdoje registruotas R. Žemaitaitis Kaune sakė balsavęs, nes čia trečiadienį dirbantis su „Nemuno aušros“ kandidate Aušra Papirtiene, kuri siekia mandato Kalniečių rinkimų apygardoje. Čia po pirmo turi pirmauja konservatorius Arvydas Anušauskas.

Pasak R. Žemaitaičio, partija praėjusią savaitę priėmė rekomendacinį sprendimą „nesivelti į koalicinius reikalus“ dvi savaites tarp pirmojo ir antrojo Seimo rinkimų turų.

„Nes vieną dieną yra koalicija, kitą dieną nėra, vieną Ramūnas (Karbauskis – BNS) eina, kitą neina. Matyt, buvo taktiškiausias sprendimas rekomenduoti partijos pirmininkui ir išrinktiems Seimo nariams nediskutuoti apie koaliciją, sulaukti 27 dienos, ryto 28-osios ir tada sėsim, žiūrėsim, kas čia bus“, – teigė R. Žemaitaitis.

Jo vertinimu, konservatoriai neturi šansų laimėti šių rinkimų.

„Jeigu jie ir laimėtų vienmandatėse apygardose, gali turėti vienu ar dviem nariais daugiau negu socialdemokratai. Bet centro kairėje politinė jėga akivaizdžiai šiandien turi 60 proc. žmonių palaikymą, tai niekaip neįsivaizduoju, kas su konservatoriais gali sudaryti koaliciją“, – kalbėjo partijos lyderis, pridūręs, kad „Foxpay“ skandalas konservatoriams „kažkiek pakenks“.

Prieš rinkimus beveik visos partijos atsiribojo nuo „Nemuno aušros“ dėl R. Žemaitaičio antisemitinių komentarų. Jis taip pat visuomenėje yra sulaukęs kritikos dėl aršios bei grubios retorikos oponentų atžvilgiu.

Dėl antisemitinių pasisakymų Konstitucinis Teismas yra pripažinęs politiką sulaužius priesaiką ir šiurkščiai pažeidus Konstituciją. Apkaltos R. Žemaitaitis išvengė balandį pasitraukdamas iš Seimo.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, spalio 13-ąją vykusiame Seimo rinkimų pirmajame ture „Nemuno aušra“ liko trečioje vietoje. Politinę jėgą palaikė beveik 15 proc. rinkėjų, tai jai parlamente užtikrino 14 mandatų.

Dar vieną mandatą Kelmės–Šilalės vienmandatės apygardos pirmajame ture iškovojo pats R. Žemaitaitis.

Lietuvoje trečiadienį toliau vyksta išankstinis balsavimas antrajame Seimo rinkimų ture. Anot VRK, pirmąją išankstinio balsavimo dieną antradienį savo valią pareiškė daugiau kaip 37 tūkst. arba 1,8 proc. rinkėjų.

Per pirmąjį turą išrinkti 78 Seimo nariai iš 141.

Pagrindinis balsavimas antrajame Seimo rinkimų ture vyks spalio 27 dieną.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų