R. Žemaitaitis kol kas neketina trauktis iš Seimo vicepirmininko posto

Kol nesulauks partijos sprendimo, „tvarkiečių“ lyderis Remigijus Žemaitaitis trauktis iš Seimo vicepirmininko pareigų neketina.

„Kol kas negaunu partijos sprendimo ar pritarimo, tai panašu, kad tokio dalyko negali būti. (...) Lapkričio  viduryje rengiame tarybos posėdį, taryba priims sprendimą, susijusį ir su biudžetu, ir ar toliau dalyvauti valdančiojoje koalicijoje“, – po „tvarkiečių“ valdybos posėdžio trečiadienį žurnalistams Seime sakė R. Žemaitaitis.

Jis nedramatizuoja valdančiųjų pažado rinkti parašus dėl jo atstatydinimo iš Seimo vicepirmininko pareigų. Jeigu parašai būtų surinkti, R. Žemaitaičio teigimu, “Seimas apsispręs“.

Politikas tvirtina, kad dėl jo atstatydinimo „valstiečių“ lyderį Ramūną Karbauskį esą spaudžia frakcija „Lietuvos gerovei“.

„Jis yra spaudžiamas, kad vicepirmininko postas būtų atiduotas Rimui Andrikiui ar kam nors kitam iš šios frakcijos. Aš jį puikiai šiandien suprantu kaip žmogų. Jeigu jis nepaklūsta V. Kamblevičiui ir jie išeina iš koalicijos, tada ir vėl griūna koalicija“, – svarstė R. Žemaitaitis. 

Kaip ELTA jau skelbė, valdantieji ketina rinkti parašus dėl „tvarkiečių“ lyderio R. Žemaitaičio atstatydinimo iš Seimo vicepirmininko pareigų.

Apie tokią iniciatyvą trečiadienį po frakcijos posėdžio pranešė „valstiečių“ frakcijos seniūnas R. Karbauskis.

„Bet kokiu atveju sprendimas yra koalicijos, kad jis negali būti Seimo vicepirmininku šioje situacijoje. Bus pateikti parašai dėl jo atstatydinimo“, – sakė R. Karbauskis, tačiau konkrečias datas ir terminus atsisakė nurodyti.

Pasak jo, antradienį Seimo valdyboje priimant sprendimą dėl nenumatyto posėdžio sušaukimo R. Žemaitaitis palaikė opoziciją.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Gerai DvYratininkai pastebėjo: "Dar vienam vidurių užpranckėjimas".

Julija

Julija portretas
Antras prilipėlis prie lovio kėdės. Kas sekantis ?

Kaip ten su ta valdančiųjų koalicija?

Kaip ten su ta valdančiųjų koalicija? portretas
Ar sutartis buvo pasirašyta tarp partijų, ar tarp Seimo frakcijų?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių