Radviliškio garbės piliečio vardą siūloma suteikti Seimo nariui A. Čepononiui

  • Teksto dydis:

Radviliškio rajono savivaldybės krašto garbės piliečio vardą siūloma suteikti buvusiam šio rajono merui, dabartiniam parlamentarui Antanui Čepononiui.

Jo ir dar dviejų nusipelniusių asmenų kandidatūros teikiamos tvirtinti savivaldybės tarybai.

A. Čepononį siūloma įvertinti „už išskirtinį indėlį į Radviliškio rajono kūrimą ir plėtrą, bendruomeninių iniciatyvų skatinimą ir Radviliškio vardo garsinimą Lietuvoje bei užsienyje“.

Teikime nurodoma, kad jis „svariai prisidėjo prie Radviliškio rajono kūrimo ir plėtros, aktyviai skatino įvairias bendruomenines iniciatyvas švietimo, sporto, kultūros, infrastruktūros gerinimo srityse.

A. Čepononis 2003–2011 ir 2015–2020 metais ėjo Radviliškio rajono savivaldybės mero pareigas, nuo 2020 metų dirba Seime.

Garbės piliečio vardą taip pat siūloma suteikti Genovaitei Kazlauskienei – už aktyvią sportinę veiklą, lengvosios atletikos populiarinimą bei Radviliškio vardo garsinimą Lietuvoje ir užsienyje bei Jonui Linkevičiui – už aktyvią kraštotyrinę, literatūrinę ir visuomeninę veiklą bei Radviliškio vardo garsinimą Lietuvoje.

G. Kazlauskienė yra daugkartinė Lietuvos sporto veteranų lengvosios atletikos čempionė ir prizininkė, sporto renginių iniciatorė.

J. Linkevičius – Lietuvos literatūros tyrinėtojas, pedagogas, redaktorius, vertėjas, kraštotyrininkas. Jis yra sudaręs valsčių serijos knygas „Baisogala“, „Šeduva“, rašė apie žymiausius vaikų rašytojus, istorijos žurnalo „Radviliškio kraštas“ iniciatorius, straipsnių autorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kol nevėlu, KONSERVAI s k u b a užsisegti MEDALIUS

kol nevėlu, KONSERVAI  s k u b a  užsisegti MEDALIUS  portretas
už Lietuvos žmonių gyvenimo nualinimą-- juk jie s k ę s t a kgebisto OŽIO s m a r v ė j e .

Anonimas

Anonimas portretas
šūdvabalių puota

LAPE SIAURINE

LAPE SIAURINE portretas
ant kaktos begancia eilute parasyta,vagis ir aferistas,nu siais laikais labai garbingas piliecio vardas
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių