S. Cichanouskaja dalyvaus nuotoliniame parlamentų pirmininkų susitikime

Opozicijos lyderė, buvusi kandidatė į Baltarusijos prezidentus Sviatlana Cichanouskaja antradienį dalyvaus nuotoliniame Šiaurės ir Baltijos šalių parlamentų pirmininkų susitikime.

Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio iniciatyva vyksiančiame virtualiame susitikime bus aptariami nacionalinių parlamentų sprendimai, skirti reaguoti į situaciją Baltarusijoje.

„Lietuva, kaip ir visa ES, nepripažįsta A. Lukašenkos išrinktuoju Baltarusijos prezidentu. Tuo tarpu Baltarusijos žmonėms nepaliaujant protestuoti, A. Lukašenka savo veiksmais pasirinko dar labiau eskaluoti susidariusią situaciją. Dėl to šiandien itin svarbu yra kuo platesnė Europos šalių visuomenių parama“, – sako Lietuvos parlamento vadovas.

V. Pranckietis teigia siekiantis, kad situacija kaimyninėje šalyje būtų sprendžiama tik dialogu su Baltarusijos visuomene, kuriai atstovauja Koordinacinė taryba.

Baltarusijoje jau daugiau kaip mėnesį vyksta beprecedenčiai protestai dėl rugpjūčio 9-ąją įvykusių prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas Aliaksandras Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų. Opozicija ir Vakarų šalys šiuos rinkimus laiko suklastotais.

Rugpjūčio 18-ąją buvusios kandidatės S.Cichanouskajos šalininkai sukūrė Koordinacinę tarybą taikiam valdžios perdavimui organizuoti, tačiau šiuo metu jau praktiškai visi jos prezidiumo nariai yra sulaikyti arba išvaryti iš Baltarusijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KOKIAME STATUSE JI DALYVAUS?

KOKIAME STATUSE JI DALYVAUS? portretas
Gal Lietuvos vyriausybės statuse? Atrodo, ta namų šeimininkė taip ir įsitrins į Lietuvos valdymo elitą...Viena durnele daugiau ar mažiau Lietuvos valdžioje....

Anonimas

Anonimas portretas
Bukagalve boba...butu d e b i l e prezidente. Negalima namu seimininkems leisti tapti politikais...

Marta

Marta portretas
O tai kiek jičia pas mus bus?
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių