S. Jakeliūnas sako pajuokavęs apie traukimąsi iš Europos Parlamento

Stasys Jakeliūnas, feisbuke pranešęs, jog po kolegės Aušros Maldeikienės laiško Europos Parlamento (EP) žaliesiems traukiasi iš šios frakcijos bei svarsto apie galimybę atsisakyti europarlamentaro mandato, sako pajuokavęs.

„Tai pokštas. Apie kokius čia galima Maldeikienės pateiktus faktus, argumentus ir vertinimus manyti, kad tai gali būti pagrindas kokiems nors veiksmams? Atvirkščiai. Bus veiksmai, bet ne tokie, apie kokius juokauju. Ne, niekur aš nesitraukiu ir neketinu (...). Na, gal prasta tokia jumoro forma“, – BNS ketvirtadienio rytą teigė su „valstiečių“ sąrašu į EP išrinktas politikas.

Feisbuke ketvirtadienio naktį jis pareiškė, jog sprendimus priėmė po neeilinio žaliųjų grupės posėdžio, kuriame buvo nagrinėjamas europarlamentarės Aušros Maldeikienės laiškas, neigiantis S. Jakeliūno metamus kaltinimus kandidatui į eurokomisarus Virginijui Sinkevičiui.

„Kadangi šios EP narės reputacija čia niekam nekelia abejonių, teko visus jos laiške išvardintus faktus pripažinti ir pasitraukti iš grupės. Svarstau apie galimybę atsisakyti ir EP mandato, nes akivaizdu, kad ir šiaip jo neteksiu, kuomet A. Maldeikienė su visais faktais ir jų įrodymais kreipsis į prokuratūrą, o ši - į Europos Parlamento pirmininką“, – feisbuke rašė S. Jakeliūnas.

Prieš savaitę jis išsiuntė laišką Europos Komisijos (EK) pirmininkei Ursulai von der Leyen (Ursulai fon der Lajen) su prašymu atmesti V. Sinkevičiaus kandidatūrą į eurokomisarus. Jis kritikavo V. Sinkevičių, kad šis tylėjo, kai parlamentaras Mykolas Majauskas buvo viešai apkaltintas seksualiniu priekabiavimu, nors viena iš merginų dirbo jo vadovaujamai Ekonomikos ir inovacijų ministerijai pavaldžioje įstaigoje.

S. Jakeliūnas savo laiške teigė, kad kandidatas į eurokomisarus V. Sinkevičius supažindino jį su viena mergina, kurios draugės esą nukentėjo nuo M. Majausko, tačiau A. Maldeikienė tvirtino, jog S. Jakeliūną su šia mergina supažindino būtent ji. Politikė Europos žaliųjų partiją ragino svarstyti, ar S. Jakeliūno elgesys suderinamas su partijai keliamais reikalavimais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Edas

Edas portretas
Viena iš didžiausiu katastrofų Lietuvai, kad tokie ligoti žmonės patenka net į europarlamentą !

Medikas

Medikas portretas
Jam su galva viskas gerai?

Aha

Aha portretas
Kurgi jis trauksis, tokia alga Briuselyje gaudams. Gerai nieko nedirbt ir uždirbti.
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių