S. Skvernelis su merais aptars kelių priežiūrą ir plėtrą

  • Teksto dydis:

Premjeras Saulius Skvernelis pirmadienį Vyriausybės pasitarime su savivaldos ir atsakingų institucijų atstovais aptars Kelių priežiūros ir plėtros programos įgyvendinimą.

Premjero patarėjas Skirmantas Malinauskas teigia, kad pasitarime dėmesys bus skiriamas lėšų panaudojimui, darbų efektyvumui bei kitoms temoms.

„Premjeras aplankė jau nemažai savivaldybių ir vienas iš dažniausiai užduodamų klausimų yra žvyrkeliai, regiono keliai. Klausimas yra, kaip valstybė sprendžia tas problemas, taip pat, kiek skiria lėšų, kiek efektyviai tos lėšos naudojamos. (...) Ne visi savivaldybių merai sako, kad laiku gauna informaciją (...) Pasitarimo metu bus apžvelgti rezultatai, kokios pertvarkos įvyko, kiek efektyviai veikiama, įsiklausoma, kaip greitai sprendžiamos problemos“, – BNS sakė S. Malinauskas.

Jo teigimu, identifikavus galimas problemas, bus ieškoma, kaip keisti bendravimą su savivaldos atstovais, pagreitinti procesus.

„Žinome objektyviai, kad kai kuriais atvejais sakoma, kad rangovai paveda, teisinės procedūros prasideda, bet bendrai reikia žiūrėti, kad sistema veiktų gerai, greitai, juo labiau, kad jau vasara, ir mums laiko labai tam nėra“, – pridūrė S. Malinauskas.

Specialiai kelių tematikai skirtame pasitarime turėtų dalyvauti kai kurių savivaldybių merai, susisiekimo ministras, Vyriausybės kancleris, Lietuvos automobilių kelių direkcijos atstovai.

Vyriausybė kovo mėnesį  patvirtino šių metų Kelių priežiūros ir plėtros programos sąmatą. Šiemet programai skiriama panašiai tiek pat lėšų kaip ir pernai – apie 0,5 mlrd. eurų, tarp numatytų darbų yra „Via Baltica“ modernizavimas, kelio Šilutė-Rusnė rekonstravimas ir estakada užliejamame šio kelio ruože, tęsiama žvyrkelių asfaltavimo programa. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alis Petkus

Alis Petkus portretas
Premjerė, Jūs, jo gero, labai gerai suvokiame kelių reikšmę... Reikia, kol dar yra ES pinigų, skubiai pabaigti asfaltuoti žvyrkelius, kurie jungia pagrindinius Šalies kelius...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių