S. Skvernelis: Vyriausybė turėtų nekartoti per pirmą karantiną padarytų klaidų

Opozicijos lyderis Saulius Skvernelis penktadienį teigė, kad Vyriausybė turėtų nekartoti pirmojo karantino metu padarytų klaidų.

„Negalima daryti analogiškai taip, kaip buvo daryta pirmo karantino pradžioje, kovo mėnesį ir tikėtis, kad tos priemonės visą laiką duos rezultatą“, – „Žinių radijui“ penktadienį sakė buvęs premjeras S. Skvernelis.

Kalbėdamas apie epidemiologinės situacijos blogėjimą, jis akcentavo, kad priemonės, kurios dabar yra taikomos, neduoda rezultatų, todėl reikėtų galvoti apie kitokius karantino valdymo būdus.

„Žmonės turi savybę pavargti, turi savybę norėti kažkokių kitokių pokyčių. Metai laiko mes gyvename panašioje situacijoje, ir tokios priemonės, kurios galbūt buvo manoma, kad jos bus, na, labai efektyvios ir ilgalaikės, nedavė rezultato, dabar reikia ieškoti alternatyvos“, – kalbėjo politikas.

Kai motyvacija išnyksta, žmonės pradeda nekreipti dėmesio į tuos pavojus.

Pasak S. Skvernelio, reikėtų labiau atsižvelgti į visuomenės nuotaikas, ypač į psichologinę pusę, ir ieškoti veiksmingesnių sprendimų. Būtų tikslinga lokaliai atsekti viruso židinius ir labiau motyvuoti žmones, kad būtų suinteresuoti laikytis ribojimų.

„Kai motyvacija išnyksta, žmonės pradeda nekreipti dėmesio į tuos pavojus“, – akcentavo S. Skvernelis.

Be masinio testavimo ir vakcinavimo, anot S. Skvernelio, rezultato nebus. Pandemijos suvaldymui, pasak politiko, reikalingi iš tiesų neeiliniai sprendimai.

„Dalis visuomenės, suaugusių žmonių vienokia ar kitokia forma turi imunitetą. Reikėtų galvoti apie galimybes kažką daugiau atverti, iš dalies ir paslaugas, ir pramogas. Aš vakar pasiūliau, kad tai tikrai būtų labai logiška pradėti nuo teatrų, turint tą dvigubą apsaugą, imunitetą ir testavimą“, – sakė S. Skvernelis.

Kalbėdamas apie galimybę vėl uždaryti savivaldybes, politikas teigė nemanantis, kad tokios priemonės būtų veiksmingos. Anot S. Skvernelio, sprendimai galėtų būti priimami, atsižvelgiant į situaciją savivaldybėse.

„Jeigu mes bandysime uždaryti vėl, kad nejudėtų niekas, pamatysime, kad po tokios logikos žmonės bus priversti būriuotis. Savivaldybėse, kurios vadinamos juodomis, turėtų būti priimami vienoki sprendimai, kur gyvenimas yra lengvesnis, židinių mažiau yra, atlaisvinimas turėtų padėti motyvuoti žmones“, – akcentavo politikas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių