Pereiti į pagrindinį turinį

Šalies vadovės pareiškė užuojautą dėl teroro išpuolio Bagdade

2016-07-04 08:08
BNS inf.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė pareiškė užuojautą Irakui dėl daugiau nei du šimtus gyvybių nusinešusio ir daugybę sužeistųjų palikusių teroro išpuolio Bagdade.

V. Skaraičio / BFL nuotr.

„Šis šventojo mėnesio Ramadano pabaigą visiems tikintiesiems užtemdęs, prieš nekaltus žmones nukreiptas brutalus smurtas yra niekaip nepateisinamas”, – rašoma šalies vadovės D. Grybauskaitės užuojautoje.

Prezidentė palinkėjo stiprybės aukų šeimoms ir artimiesiems, sveikatos sužeistiesiems bei vienybės ir visokeriopos ištvermės visiems Irako žmonėms.

„Mes esame labai sukrėsti dėl žiauraus teroro išpuolio Bagdade, kurio aukomis tapo daugybė nekaltų žmonių. Ši kruvina ataka mums dar kartą primena, kad turime suvienyti jėgas bendrai kovai su terorizmu ir radikalizmu“, – rašoma parlamento vadovės užuojautoje. 

Seimo pirmininkė L. Graužinienė palinkėjo tvirtybės Irako žmonėms šiuo sunkiu metu.

Sekmadienį Bagdade savižudžio sprogdintojo surengtas išpuolis gyvybę kainavo daugiau kaip 200 žmonių, pirmadienį pranešė pareigūnai. Išpuolis, už kurį atsakomybę prisiėmė džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“, yra viena kruviniausių kovotojų atakų per Irako istoriją.

Sprogdinimas Bagdado Karados rajoną sudrebino sekmadienį paryčiais, kai prieš šventojo mėnesio Ramadano pabaigos šventes apsipirkti buvo suplūdę daugiau nei įprasta sostinės gyventojų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų