Savivaldos mandato atsisakė dar dvi dešimtys į tarybas išrinktų politikų

Savivaldos mandato atsisakė dar dvi dešimtys į tarybas išrinktų politikų, tarp jų – į Marijampolės savivaldybės tarybą išrinkta parlamentarė „darbietė“ Vaida Giraitytė-Juškevičienė.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) antradienį panaikino 25 į savivaldybių tarybas išrinktų narių mandatus ir pripažino juos žemiau brūkšnio savivaldos rinkimuose likusiems kandidatams.

VRK rinkimų organizavimo skyriaus vedėja Reda Daniškevičiūtė informavo, kad didžioji dalis patekusiųjų į tarybas mandatų atsisakė dėl einamų nesuderinamų pareigų.

Anksčiau komisija yra nutraukusi dar 30 mandatų, kurių dėl analogiškų priežasčių atsisakė kovo pradžioje išrinkti, bet dirbti savivaldybių tarybose neketinantys politikai.

Tąkart tarybų narių mandatų atsisakė devyni Seimo nariai: Biržų rajono tarybos nariu išrinktas „darbietis“ Valdemaras Valkiūnas, į Kauno miesto tarybą išrinktas „valstietis“ Aurelijus Veryga, į Kauno rajono tarybą – liberalas Viktoras Pranckietis, į Klaipėdos miesto tarybą – „Laisvės ir teisingumo“ atstovas Remigijus Žemaitaitis, į Klaipėdos rajono tarybą – konservatorė Rasa Petrauskienė, į Panevėžio miesto tarybą – „valstietis“ Deividas Labanavičius, į Šilutės rajono taryba – konservatorius Jonas Gudauskas, į Telšių rajono tarybą – „darbietis“ Valentinas Bukauskas, į Ukmergės rajono tarybą – „valstietis“ Juozas Varžgalys.

Iš parlamentarų po savivaldos rinkimų Seimo nario mandato atsisakė vienintelis Raseinių meru išrinktas „valstietis“ Arvydas Nekrošius.

Pagal Rinkimų kodeksą, savivaldybių tarybų nariais negali būti Seimo nariai, europarlamentarai, Vyriausybės nariai, valstybės įstaigų vadovai, kurių veikla susijusi su savivaldybių veiklos priežiūra ir kontrole, mero politinio pasitikėjimo tarnautojai, savivaldybės darbuotojai, savivaldybės įstaigų, įmonių, bendrovių vadovai.

Išrinktas savivaldybės tarybos narys, nusprendęs neatsisakyti nesuderinamų pareigų, ne vėliau kaip likus dešimčiai dienų iki pirmojo tarybos pirmojo posėdžio turi VRK pateikti pareiškimą dėl mandato atsisakymo.

Kovą per savivaldos rinkimus išrinkti 1498 tarybos nariai ir 60 merų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

parmazonas

parmazonas portretas
Kas do nesąmonė?Lenda kaip kiaulės prie bet kokio lovio,bet vėliau įvertinę,kad seimo lovys vistik platesnis,tai tarybos nario šėryklą užleidžia smulkesniam rajoniniam sąrašiniui.Būtų mano valia-išvyčiau iškart tokius paršus seimūnus,kandidatavusius,bet atsisakisius tarybos nario mandato.Akivaizdžiausias perbėgėlio-išdaviko pavyzdys. tokie save vadinantys ,,politikai''.

ogi

ogi portretas
jaucia kad kazkam teks atsakyt uz visa si ma razma ir prabudo /sazine/ greiciau savisaugos instinktas ?;;'''
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių