Pereiti į pagrindinį turinį

Seimas paaiškino sprendimą atšaukti Kovo 11-osios renginius

2020-03-04 08:19
ELTOS inf.

Seimo kanceliarija sureagavo į antradienį portalo delfi.lt publikuotą tekstą, kuriame teigiama, kad Seimo valdybos penktadienį priimtas sprendimas atšaukti Kovo 11-osios minėjimo renginį Seime bei uždrausti Seime organizuojamus viešus renginius gali būti neteisėtas.

I. Gelūno / Fotobanko nuotr.

Seimo kanceliarijos teigimu, tokie sprendimai buvo padaryti, atsižvelgiant į sveikatos apsaugos ministro ir ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo Aurelijaus Verygos rekomendacijas.

„Viešojoje erdvėje keliant klausimą, kokiu dokumentu Seimo valdyba rėmėsi vasario 28 d. priimdama sprendimą iki balandžio 30 d. atšaukti renginius Seime, informuojame, kad buvo atsižvelgta į Seimo valdybai vasario 28 d. raštu pateiktą Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro – valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo – Aurelijaus Verygos rekomendaciją“, – rašoma pranešime žiniasklaidai. Tekste yra pasidalijama ir nuoroda į vasario 28 d. dokumentą – A. Verygos pasirašytą rekomendaciją atšaukti planuojamus renginius uždarose patalpose.

„Rekomendacijoje nurodyta „renginius, planuojamus vykdyti uždarose patalpose, jei yra galimybė, perkelti į atviras lauko erdves, nesant galimybės perkelti, renginių vykdymą atšaukti“, – Seimo pranešime cituojama A. Verygos rekomendacija.

Antradienį portalas delfi.lt publikavo tyrimą. Kaip rodo portalo surinkti duomenys, sprendimas atšaukti Kovo 11-osios minėjimo renginį ir kitus viešus renginius Seime buvo priimtas posėdyje, kurio nebuvo, o jo protokolas buvo suklastotas. Šie dokumentai buvo patvirtinti Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio parašu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų