Pereiti į pagrindinį turinį

Seimas svarstys siūlymą komitetų vadovybėje įvesti kvotas moterims

2013-10-10 14:55
BNS inf.
T.Lukšio/BFL nuotr.

Seimas svarstys siūlymą nuo kitos kadencijos parlamento komitetų vadovybėje įvesti kvotas moterims.

Už tokias socialdemokratės Marijos Aušrinės Pavilionienės inicijuotas pataisas ketvirtadienį po pateikimo balsavo 24 parlamentarai, prieš buvo 3, susilaikė 15 Seimo narių. Pataisas toliau svarstys parlamentiniai komitetai.

Pagal Seimo statuto pataisą, bendras komitetų pirmininkų ir jų pavaduotojų pasiskirstymas pagal lytį būtų proporcingas Seimo narių pasiskirstymui pagal lytį.

Siūloma, kad šis Seimo statuto straipsnis įsigaliotų nuo 2016 metų lapkričio 15 dienos, tai yra kitos kadencijos Seimui.

Parlamentarė aiškina, jog šiuo metu Seimo komitetų ir Seimo vadovybėje moterys atstovaujamos neproporcingai jų skaičiui Seime.

Seimo narė pateikia statistikos duomenis, jog 2008-2012 metų kadencijos Seime moterys sudarė 17,7 proc. visų Seimo narių, tačiau moteris pirmininkavo tik vienam Seimo komitetui ir tik viename Seimo komitete moteris buvo komiteto pirmininko pavaduotoja, tai sudarė po 6,7 proc. visų Seimo komitetų pirmininkų ir jų pavaduotojų.

Šios kadencijos Seime moterys sudaro 24 proc. Seimo narių. Parlamentarė pažymi, jog šiuo metu keturiems Seimo komitetams pirmininkauja moterys ir tai sudaro 26,7  proc. komitetų pirmininkų, tačiau, pasak jos, "proporcingas lyčių atstovavimas neišlaikomas pavaduojant komitetų pirmininkus".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų