Seimas svarstys siūlymą skirti valstybės vadovo statusą V. Landsbergiui

Seimas antradienį svarstys siūlymą Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkui Vytautui Landsbergiui suteikti valstybės vadovo statusą.

Įstatymo dėl Lietuvos Respublikos Aukščiausiosios Tarybos Pirmininko teisinio statuso projektas į Seimo salę grįžta po svarstymo Teisės ir teisėtvarkos komitete. Už jį balsavo keturi valdantieji komiteto nariai, prieš buvo du opozicijos atstovai ir susilaikė taip pat vienas parlamentaras iš opozicijos.

Projektui pritariantys valdantieji teigia, kad reikia konstatuoti, jog 1990 metais atkūrus nepriklausomybę iki prezidento rinkimų Lietuva turėjo vadovą, opozicija kritikuoja jį kaip bandymą perrašyti istoriją.

Projektą inicijavo Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen. Juo būtų konstatuojama, kad „1990–1992 metais veikusios Aukščiausiosios Tarybos pirmininkas, kaip aukščiausiasis Lietuvos Respublikos pareigūnas, buvo atkurtos nepriklausomos Lietuvos valstybės vadovas“.

Seimo teisininkai buvo pateikę išvadą, kad siūlymas Aukščiausiosios Tarybos pirmininkui suteikti valstybės vadovo statusą gali prieštarauti Konstitucijai. Teisininkai remiasi ankstesniais Konstitucinio Teismo nutarimais.

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas anksčiau tokiai Teisės departamento išvadai nepritarė.

Seime jau bandyta suteikti valstybės vadovo statusą V. Landsbergiui praėjusią kadenciją, tačiau tuometinio Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio iniciatyva nesulaukė buvusių valdančiųjų politinio palaikymo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

B

B portretas
Šlikštuas senis nori garbės

konservatoriai ir įvairūs k g e b i s t a i yra ,sąmoningai

konservatoriai ir įvairūs k g e b i s t a i  yra ,sąmoningai portretas
"a k l i ", nors jų AKYS s v e i k o s --jie visomis išgalėmis bando s u t e i k t i sovietiniam agentui LANDSBERGIUI Lietuvos vadovo statusą--juk tai ABSURDAS, nes nuo TOKIŲ,lietuviai prieš 30 metų i š s i l a i s v i n o !

Kauniete

Kauniete portretas
Geda Kaunui Ir dedei Ignui, kad taip liaupsina vagi, rusu snipa, apvogusi visa Lietuvos tauta Ir susizerusi baisius milijonus I savo kisene, uz grotu seni Landsbergi, kad ten Ir pasibaigtu.....o CIA dar atsirado durneliu rasanciu neteisybes, pasidomekit kas istikruju atkutos Lietuvos vadovo statusa turetu tureti......isverstaskuri Ignai, gal senis Landsbergis tau pamokejo uz rasliava?
VISI KOMENTARAI 67

Galerijos

Daugiau straipsnių