Seimo pirmininkė: dėl valstybės vadovo statuso V. Landsbergiui bus sprendžiama birželį

Galutinis balsavimas dėl valstybės vadovo statuso suteikimo Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkui Vytautui Landsbergiui planuojamas birželį, sako parlamento vadovė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

„Svarstymo stadija jau praeita, beliko tik priėmimas. Manyčiau, kad iki birželio 30-osios, iki pavasario sesijos pabaigos, šis klausimas turėtų atsidurti darbotvarkėje“, – Žinių radijui trečiadienį teigė ji.

Seimas praėjusią savaitę po svarstymo pritarė V. Čmilytės-Nielsen inicijuotam įstatymo projektui dėl valstybės vadovo statuso suteikimo Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkui V. Landsbergiui. Projektui priimti Seime reikalingas dar vienas balsavimas.

Juo konstatuojama, kad „Lietuvos Respublikos Aukščiausiosios Tarybos pirmininkas nuo 1990 m. kovo 11 d. buvo atkurtos nepriklausomos Lietuvos valstybės vadovas“.

Valdantieji teigė, kad šiuo projektu tiesiog konstatuojamas istorinis faktas, o opozicijos atstovai savo ruožtu tvirtino, jog siekiama perrašyti istoriją.

Parlamente jau bandyta suteikti valstybės vadovo statusą V. Landsbergiui praėjusią kadenciją, tačiau tuometinio Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio iniciatyva nesulaukė buvusių valdančiųjų politinio palaikymo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietis

Pilietis  portretas
Visi LTSR Aukščiausiosios tarybos Pirmininkai norėtų vadintis vadovais,deja...

pamename

pamename portretas
Ar yra taip buvę nors vienoje ES šalyje, kad ką nors valstybės vadovu būtų paskelbę atbuline data? 1992-1993 metais, Lietuvos prezidento pareigas laikinai užėmė Algirdas Brazauskas, o 1993 m. vasario 14, A.Brazauskas šalies prezidentu buvo išrinktas 5 metams. Per 1993 m. prezidento rinkimus, buvo tik 2 kandidatūros - A.Brazausko ir S. Lozoraičio. Kodėl to meto prezidento rinkimuose nedalyvavo Landsbergis?

Lauris

Lauris portretas
Koks landzbergis ten ozys
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių