Pereiti į pagrindinį turinį

Seimo pirmininkė tikisi, kad Lenkų rinkimų akcija toliau dirbs koalicijoje

2014-08-18 15:21
BNS inf.
Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė
Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė / V. Skaraičio / BFL nuotr.

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė tikisi, kad Lietuvos lenkų rinkimų akcija (LLRA) liks valdančiojoje koalicijoje, nors premjeras ir inicijuoja partijos deleguoto energetikos ministro Jaroslavo Neverovičiaus atstatydinimą.

„Mes esame visi pasirašę dirbti kartu, tikiuosi, kad mūsų kolegos taip pat dirbs kartu su mumis“, - BNS pirmadienį sakė L.Graužinienė. Kartu ji pridūrė, jog mažesniosios koalicijos partnerės LLRA pasitraukimas „iš esmės nekeistų“ valdančiųjų situacijos.

Darbo partijos pirmininkė sakė, jog jai nesuprantamas J.Neverovičiaus sprendimas skirti viceministre LLRA atstovę Renatą Cytacką, kuri sulaukė premjero kritikos.

„Man sunku paaiškinti tą elgesį, bent jau jis mažų mažiausiai galėjo būti aptartas politinėje taryboje, bet čia nenoriu komentuoti, čia yra Lenkų rinkimų akcijos ir premjero klausimas“, - sakė parlamento vadovė.

Ji sakė tikinti, jog visi koalicijos partneriai laikysis rinkėjams duotų pažadų, dėl kurių sutarta koalicinėje sutartyje.

Premjeras Algirdas Butkevičius pirmadienį pranešė, kad siūlys prezidentei Daliai Grybauskaitei atstatydinti J.Neverovičių, nes šis viceministre paskyrė R.Cytacką.

Premjeras pirmadienį žurnalistams pareiškė, kad siūlymą šalies vadovei pateiks antradienį. Pasak A.Butkevičiaus, dėl tolimesnio LLRA buvimo valdančiojoje koalicijoje spręs koalicijos taryba.

Anot jo, R.Cytackos palaikymas yra politinis žaidimas.

„Manau, kad tai yra politiniai žaidimai ir aš tokių tokių politinių žaidimų nepripažįstu. Tokio neatsakingo poelgio valstybėje, skiriant žmones į pareigas, negali būti. Tie žmonės dalyvauja valstybės valdyme, čia nėra tos pareigos, kurios turėtų būti tenkinamos, atsižvelgiant į tam tikrų politinių partijų polinkius, nevertinant žmonių kompetencijos“, - tikino A.Butkevičius.

R.Cytacka buvo vienintelė viceministrė, nepaklususi valdančiųjų susitarimui ir iki liepos 11 dienos neatsistatydinusi. Ji tai padarė vėliau - J.Neverovičius R.Cytacką iš einamų pareigų jai pačiai prašant atleido liepos 15 dieną.

Premjeras A.Butkevičius ne kartą priekaištavo energetikos ministrui dėl R.Cytackos elgesio - ji išgarsėjo, kai prezidentę išvadino melage, ant savo namo Šalčininkų rajone nekėlė valstybinės vėliavos per dvi iš eilės Lietuvos šventes, tačiau iškėlė Lenkijos vėliavą per kaimyninės šalies valstybinę šventę.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų