Socialdemokratai siūlo įstatyme įtvirtinti visos dienos mokyklos modelį

Opoziciniai socialdemokratai siūlo Švietimo įstatyme įtvirtinti visos dienos mokyklos modelį pradinėse klasėse.

Siūloma įstatyme įrašyti, kad pradinis ugdymas gali būti derinamas su neformaliuoju vaikų švietimu ir grindžiamas pasirinktu visos dienos mokyklos modeliu.

Visos dienos mokyklos tikslas būtų sudaryti sąlygas „kokybiškam, socialiai teisingam ir lygias galimybes užtikrinančiam visapusiškam kiekvieno vaiko ugdymui(si) visą dieną saugioje aplinkoje“.

Anot iniciatorių, nuo 2019–2020 mokslo metų savivaldybės gali savo iniciatyva organizuoti visos dienos mokymąsi, bet visos dienos mokykla kaip kompleksinė ugdymo forma nėra nacionaliniu lygiu įteisinta Švietimo įstatyme.

Projekto iniciatorė Vilija Targamadzė pažymi, kad pradinio ugdymo visos dienos mokyklos modelius įtraukus į ugdymo programų bendruosius planus, jiems turės būti skirtas finansavimas, išspręsti kiti organizaciniai klausimai.

Aiškinamajame rašte pažymima, kad nepalanki mokinio šeimos socialinė, ekonominė, kultūrinė aplinka lemia didelius skirtumus tarp mokinių pasiekimų, o visos dienos mokykla pradinėje stadijoje prisidėtų juos išlyginant, mažintų socialinę atskirtį.

Pasak iniciatorių, iš šiuo metu švietimui skiriamų lėšų būtų galima finansuoti dalį visos dienos mokyklai reikalingų išlaidų, nes savivaldybės nepanaudoja visų gaunamų pinigų.

Aiškinamajame rašte pateikiama informacija, kad pernai savivaldybėms mokymo lėšoms buvo skirta 788 mln. eurų, o į valstybės biudžetą grąžinta 1,2 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesamonė

Nesamonė portretas
Užteks gal jau tu reformų , ir siūlo kažkokie su nelietuviškom pavardėm , Lietuvos švietimas buvo aukštumoje tai nusireforminom iki neaiškaus lygio , gražinkit normalų švietimą į buvusi lygį . Vėl skirti lėšas dalinti pinigus, mūsų lėšas taško neaiškiems projektėliams .

gnriau

gnriau portretas
pa siulykit kad simrag ana nus tmotu d urnnavot s u. savo pasmaku.latura nes britai a ts isake sio protobespridelo kuri globoja jos pa tyketyniai is na rkcigonu taboro iteisindami narkotikus armoskos pritarimu va ryt sias padlas velni/op ir su teismu uz patycias is normaliu zmoni/u=======
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių