Teismui leidus D. Štraupaitei kandidatuoti į meres, VRK šaukia skubų posėdį

Lietuvos apeliaciniam teismui leidus kandidatei į Visagino meres Daliai Štraupaitei dalyvauti rinkimuose, Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) renkasi į skubų posėdį.

Posėdis šaukiamas pirmadienį 19 val., BNS informavo Vyriausiosios rinkimų komisijos atstovė spaudai Indrė Ramanavičienė.

Apeliacinis teismas pirmadienį neskundžiama nutartimi pakeitė teismo sprendimą, kuriuo remiantis „Laisvės ir teisingumo“ kandidatei į Visagino meres D. Štraupaitei buvo uždrausta būti renkamai.

Po šio sprendimo lieka galioti ankstesnė nutartis, kuria jai buvo uždrausta tik dirbti skiriamose pareigose, BNS pirmadienį pranešė teismo pirmininko padėjėja ryšiams su visuomene Venta Valčackienė.

D. Štraupaitė buvo apskundusi Panevėžio apygardos teismo praėjusio trečiadienio sprendimą patikslinti jai paskelbtą nuosprendį dėl piktnaudžiavimo tarnyba, kuriuo buvo nustatyta, jog ji negali būti renkama į meres.

Apeliacinio teismo D. Štraupaitė prašė pripažinti žemesnės instancijos teismo nutartį neteisėta ir negaliojančia.

Gavusi Panevėžio apygardos teismo išaiškinimą dėl politikės galimybių kandidatuoti, VRK praėjusį ketvirtadienį panaikino politikės registraciją rinkimuose.

„Laisvės ir teisingumo“ partijos atstovė D. Štraupaitė sekmadienį vykusiuose mero rinkimuose Visagine išėjo į antrą turą. Kandidatė surinko 23,77 proc. rinkėjų balsų ir liko antra po „valstiečio“ Erlando Galaguzo, šis gavo 31,35 proc. rinkėjų balsų. Trečiąją vietą šiuose rinkimuose užėmė Liberalų sąjūdžio atstovas Jevgenijus Šuklinas su 22,15 proc. balsų.

Lietuvos apeliacinis teismas vasarį pakeitė bausmę už prekybą poveikiu, piktnaudžiavimą tarnyba ir dokumentų klastojimą nuteistai D. Štraupaitei – išteisinus viename epizode dėl prekybos poveikiu bei sumažinus kyšio vertę, politikei panaikinta lygtinė laisvės atėmimo bausmė, tačiau padidinta galutinė piniginė bauda.

Vietoje anksčiau skirtos daugiau nei 15 tūkst. eurų baudos nauju nuosprendžiu D. Štraupaitei paskirta 18,8 tūkst. eurų bauda.

Teisėjas Linas Šiukšta tada paskelbė, kad įstatymas numato ir galimybę nuteistajam uždrausti teisę būti renkamam į savivaldybių institucijas, tačiau prokuratūra skundo dėl tokio suvaržymo neteikė, todėl teismas negalėjo riboti merų rinkimuose kandidatuojančios D. Štraupaitės galimybės būti renkamai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuvis

Lietuvis portretas
Turėtų ta svita, vadinama Vyriausioji rinkimų komisija pūsti iš apšiltintų gerai apmokamų postų ir per 3 kilometrus turėtų neįleisti jos narių ten pateikti. Toks neprofesionalizmas(

Keista

Keista portretas
Lietuvoje dar yra teisėjų netarnaujančių konservams ir lyberastams? Ko nepasakysiu apie VRK....

Teismo

Teismo portretas
sprendimą reikia vykdyt .............
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių